...αν θέλετε πραγματικά να μιλάτε για αλήθειες!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Κύριε Τσίπρα, εμείς μιλάμε με κάθε ειλικρίνεια και πάντα με διαφάνεια. Το ερώτημα είναι: ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή; Διότι μας είπατε ότι «δεν βγαίνει« και να πούμε ότι «δεν βγαίνει». Δηλαδή, μας λέτε να σταματήσουμε, να μην αλλάξουμε τη χώρα. Να σηκώσουμε τα χέρια.
Από τα λεγόμενά σας προκύπτει, ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν η χρεοκοπία.
Αυτό λέτε. Αυτό μας λέτε. Δηλαδή, η καταδίκη της χώρας, η περιθωριοποίηση της χώρας από τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους. Γιατί πρέπει να αναγνωρίσετε - να κάνετε μια επαναστατική πράξη κι εσείς - κάποιες αλήθειες, το τι βρήκαμε πριν από τις 4 Οκτωβρίου του 2009 σ’ αυτή τη χώρα, κ. Τσίπρα. Διότι σ’ αυτό, ταυτίζεστε απολύτως με τη Νέα Δημοκρατία. Σαν να γεννήθηκε ο τόπος το 2009! Ξέρετε τι σημαίνει, 36 δισεκατομμύρια ευρώ; Αν δεν πληρωνόταν κανένας μισθός, καμία σύνταξη, θα ήταν καλύτερα σήμερα τα πράγματα; Αν συνεχίζαμε και δεν πληρώναμε, αν δεν πληρώναμε κ. Τσίπρα, αν χρεοκοπούσαμε, ξέρετε ότι θα είχαμε έλλειμμα συνεχώς, κάθε χρόνο, πάνω από 10 δις ευρώ; Αυτό ήταν το αδιέξοδο, στο οποίο ήρθε η χώρα με την προηγούμενη κυβέρνηση. Σαν να ήταν όλα ρόδινα, δηλαδή, προηγουμένως!
Επαναλαμβάνετε αυτή την ερώτηση, αλλά εμείς κάνουμε προσπάθειες, κ. Τσίπρα, να αλλάξουμε την κοινωνία. Και το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε, ήταν ακριβώς να σταματήσουμε τον κατήφορο, με τη μεγαλύτερη πράξη αλλαγής που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που καταφέραμε εμείς, ναι, η Ελλάδα, με την κρίση βεβαίως στην Ευρωζώνη, με τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, που εξελίχθηκε τελικά σ’ έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό, αποτρέποντας την κατάρρευση, δυστυχώς όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών.
Μας λέτε ότι, για τη σημερινή ταλαιπωρία που υφιστάμεθα, φταίει το μνημόνιο. Βρήκαμε ένα νέο «μπαμπούλα». Είναι εύκολο να μεταφέρουμε τις ευθύνες στην τρόικα. Δηλαδή, αν διώξουμε την τρόικα, όλα θα είναι καλά; Δεν θα έχουμε δηλαδή διαφθορά; Δεν θα έχουμε ένα κράτος πελατειακό; Δεν θα πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα; Θα έχουμε μονομιάς, ξαφνικά, ανάπτυξη στη χώρα; Και δεν θα έχουμε ανεργία;
Αυτή είναι επαναστατική αλήθεια, κ. Τσίπρα; Για να καταλάβουμε τι σημαίνει «επανάσταση», με τα δικά σας λόγια. Αυτό το αφήνω, βεβαίως, στην κρίση του Ελληνικού λαού.
Να μιλήσω, όμως, για το Σύμφωνο για το Ευρώ, για το οποίο βεβαίως έχουμε ξαναμιλήσει στην αίθουσα αυτή. Επειδή σας αρέσει να τρομοκρατείτε τον κόσμο, να το πάρουμε από την αρχή. Ως προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θυμίζω ότι η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, κατρακυλούσε σε κάθε διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας.
Το Σύμφωνο για το Ευρώ, τι προβλέπει; Μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, το έχουμε ήδη θεσμοθετήσει. Μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, το έχουμε ήδη θεσπίσει. Ενίσχυση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ανάπτυξης, που βεβαίως προωθείται. Μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη μεί
Keywords
Τυχαία Θέματα