Αλλα 203 μέλη παραιτήθηκαν!

Και άλλα διακόσια τρία μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ της Συρίας ανακοίνωσαν αργά σήμερα ότι παραιτούνται από το κόμμα, μετά από τα 30 μέλη που ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές που ακολουθούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας για την καταστολή των διαδηλώσεων. Οι νέες αυτές παραιτήσεις αφορούν μέλη του κόμματος Μπάαθ της περιοχής Χουράν στο νότιο τμήμα της χώρας. Νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή τους οι 30 παραιτηθέντες από το Μπάαθ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γκρεμίσει όλες τις αξίες πάνω στις οποίες βασιστήκαμε.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν και ανακοινώνουμε χωρίς καμία λύπη την παραίτησή μας από το κόμμα".
Δε συμφώνησε το Συμβούλιο Ασφαλείας
Οι δεκαπέντε χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχαν να καταδικάσουν από κοινού την αιματηρή καταστολή διαδηλωτών στην Συρία, σύμφωνα με διπλωμάτες. Μετά από το τέλος των συζητήσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι δυτικές χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στην καταστολή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφεραν διπλωμάτες. Η Ρωσία και η Κίνα μπλοκάραν το κείμενο που πρότειναν Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία, με το οποίο καταδίκαζαν την επέμβαση του στρατού και τους πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στην Συρία, πρόσθεσαν οι διπλωμάτες. "Σύντομα έγινε σαφές ότι δεν θα υπάρξει συναίνεση" δήλωσε ένας διπλωμάτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα