Αυτόφωρο και πρόστιμο έως 1,5 εκατ. ευρώ για όσους παραβιάζουν το πλαφόν!

Με αυτόφωρο και πρόστιμο έως 1,5 εκατ. ευρώ απειλούνται όσοι παραβιάζουν το πλαφόν στην βενζίνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και προσθέτει ότι έχει προβεί "άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση των ανώτατων τιμών λιανικής και χονδρικής στην απλή αμόλυβδη, που επεβλήθη με χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση''.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει τα εξής:

- Χθες, 3-5-2011, το μεσημέρι, η απόφαση, με εντολή τήρησης αυτής, διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και παράλληλα αναρτήθηκε
στο διαδίκτυο (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σελίδα της Γ. Γ. Εμπορίου κ.λ.π.).

- Χθες, 3-5-2011, το απόγευμα, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντ. Ρόβλιας με έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, ζήτησε τη συνδρομή των αρμοδίων Εισαγγελικών αρχών για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προς το πλαφόν, με την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος των παρανομούντων.

- Σήμερα, 4-5-2011, το πρωί, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντες, διαβίβασε την απόφαση επιβολής πλαφόν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Εφετών για την πιστή εφαρμογή της και την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

- Σήμερα, 4-5-2011, το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνός απέστειλε προς τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις νέα εντολή ελέγχων για την τήρηση του πλαφόν.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι κατόπιν αυτών αναμένονται οι νόμιμες και άμεσες ενέργειες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων για την τήρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το φορολογικό έλεγχο όσων δεν συμμορφώνονται.

Επισημαίνεται ότι οι μη τηρούντες το πλαφόν υπέχουν ποινικές ευθύνες και υφίστανται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα από 5.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ).

Βάσει των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, τα μέχρι στιγμής (ώρα 15.00 μ.μ.)μόνο τρεις νομοί έχουν συμμορφωθεί 100% προς το πλαφόν ανά νομό και αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Χίος: 100%

Ρέθυμνο: 83.3%

Λασίθι: 94.5%

Δωδεκάνησα: 58.1%

Σάμος: 0%

Γρεβενά: 85.3%

Λέσβος:50%

Κεφαλονιά: 31%

Κυκλάδες: 73%

Κέρκυρα: 72%

Έβρος: 87%

Ευρυτανία: 100%

Φωκίδα: 100%
Keywords
Τυχαία Θέματα