11 ταλιμπάν σκοτώθηκαν στο Πακιστάν

Πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με στόχο θέσεις των ταλιμπάν στην περιοχή Ορακζάι, στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 ένοπλοι, ανακοίνωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι το Πακιστάν θα εξαπολύσει επίθεση στο Βόρειο Ουαζιριστάν, προπύργιο της αλ Κάιντα και των ταλιμπάν, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

"Είχαμε πληροφορίες ότι ένοπλοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί και προετοίμαζαν επιθέσεις κι έτσι εξαπολύσαμε την
επίθεση," δήλωσε στο Ρόιτερς από την Καλάγια, την κυριότερη πόλη της Ορακζάι, ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος Ζαμάν Καν.

Οπως είπε ο ίδιος, έξι ένοπλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Το Πακιστάν έχει δεχτεί επικρίσεις για την πλημμελή αντιμετώπιση της ένοπλης δράσης στο έδαφός του, μετά την αποκάλυψη ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, τον οποίο εξόντωσαν πρόσφατα οι αμερικανικές δυνάμεις, ζούσε στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις του στρατού έχουν αποτύχει να εξαρθρώσουν ένοπλες ομάδες όπως οι ταλιμπάν του Πακιστάν που έχουν εντείνει τις επιθέσεις αυτοκτονίας από τις 2 Μαϊου που σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Μετά την επιχείρηση εξόντωσής του, οι ΗΠΑ διεμήνυσαν στο Πακιστάν ότι θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις του κατά των ενόπλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα