Ζητούν εξηγήσεις για τον Ασάνζ

18:58 29/2/2012 - Πηγή: 24wro
Πιέζουν την αυστραλή πρωθυπουργό οι Πράσινοι...Το κόμμα των Πράσινων κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αποκαλύψει αν γνώριζε για τις μυστικές κατηγορίες των ΗΠΑ σε βάρος του Αυστραλού ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Παράλληλα, ο γερουσιαστής των Πράσινων, Σκοτ Λούντλαμ, κάλεσε την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να κάνει γνωστό ότι θα υπερασπιστεί τον Ασάνζ, μιας
και είναι Αυστραλός πολίτης.

Ο Λούντλαμ καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στον Λευκό Οίκο ότι «δεν θα ανεχθεί έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ όπου ενδέχεται να καταδικαστεί και να καταλήξει σε κάποια φυλακή-τρύπα σαν το Γκουαντάναμο».

Οι δηλώσεις του Λούντλαμ έρχονται μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη ενός σφραγισμένου κατηγορητηρίου εναντίον του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, που αποκάλυψαν πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Stratfor που αποκτήθηκαν από τα Wikileaks.

Τις πληροφορίες αυτές τις έδωσαν μηνύματα του Φρεντ Μπάρτον, αντιπροέδρου της Stratfor και υπαρχηγού της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στις αρχές του 2011, ο Μπάρτον αποκάλυψε ότι μια μυστική επιτροπή είχε ήδη εκδώσει ένα σφραγισμένο κατηγορητήριο για τον Ασάνζ.

Σύμφωνα με τον Μπάρτον «ο Ασάνζ πρόκειται να γίνει μια... ωραία νύφη στη φυλακή. Θα τρώει την γατοτροφή των φυλακών για πάντα...». Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, και αφού ο Ασάνζ είχε αποφυλακιστεί από μια φυλακή του Λονδίνου, όπου είχε βρεθεί μετά από ένταλμα σύλληψης Σουηδού εισαγγελέα, ο Μπάρτον έλεγε σε βρετανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι: «Η έκδοσή του στις ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο πιθανή».
Keywords
Τυχαία Θέματα