Ζει με σφαίρα στην καρωτίδα!

06:30 2/8/2011 - Πηγή: 24wro

Ένας έφηβος γλίτωσε από πραγματικό θαύμα το θάνατο και όλα αυτά κατά τη...



 διάρκεια παιγνιδιού με φίλο του.Ο 17χρονος από την Αιτωλοακαρνανία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Ρίου με τραύμα στην περιοχή του λαιμού.
Αυτό που γνώριζαν οι γιατροί που τον περίμεναν ήταν πως θα έφθανε ένας...νεαρός που είχε πέσει θύμα πυροβολισμού.

Και έπεσαν από τα σύννεφα όταν συνειδητοποίησαν περί τίνος ακριβώς επρόκειτο. Ο νεαρός είχε τραυματιστεί από μία πλαστική σφαίρα, από εκείνες που προμηθεύεται κανείς πανεύκολα στο εμπόριο και οι οποίες χρησιμοποιούνται
από τα πλαστικά πιστόλια που μοιάζουν με αεροβόλα και τα οποία μπορούν να αγοραστούν εύκολα με πολύ λίγα χρήματα, ακόμα και από ένα κατάστημα παιδικών παιγνιδιών!

Η σφαίρα είχε μπει από το πλαϊνό μέρος του λαιμού και είχε σφηνωθεί στην καρωτίδα του εφήβου!

Το ευτύχημα ήταν ότι δεν μπόρεσε να την τρυπήσει και είχε σταματήσει ακριβώς πάνω στο τοίχωμά της.

Όμως οι γιατροί είχαν το ακόλουθο πρόβλημα. Δεν μπορούσαν ούτε καν να αγγίξουν τη σφαίρα. Κι αυτό διότι εάν θα προσπαθούσαν να την τραβήξουν, υπήρχε ο κίνδυνος είτε να φύγει (η σφαίρα) προς τα εμπρός και κατά συνέπεια να οδηγηθεί προς τον εγκέφαλο, είτε να τρυπήσουν το τοίχωμα της καρωτίδας (είναι λεπτή μεμβράνη) και να προκληθεί ακατάπαυστη αιμορραγία. Και στις δύο περιπτώσεις, ο νεαρός ασθενής θα κινδύνευε με θάνατο.

Οι γιατροί επέλεξαν τη μόνη σωτήρια λύση. Να αφήσουν δηλαδή την πλαστική σφαίρα εκεί που ήταν, αφού το μόνο που θα συμβεί είναι η σταδιακή δημιουργία ενός θύλακα, ο οποίος θα καλύψει τη σφαίρα που θα πάψει να αποτελεί κίνδυνο για το νεαρό...

Keywords
Τυχαία Θέματα