Υποβρύχια:Διαψεύδει «μίζες» ο Αβατάγγελος

19:30 24/5/2011 - Πηγή: 24wro
Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του με «μαύρα χρήματα» και «μίζες» ο επιχειρηματίας …
Αλέξανδρος Αβατάγγελος ο οποίος κατέθετε επί τρίωρο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα γερμανικά υποβρύχια.
«Ό, τι λεφτά πήρα, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλώσει κι έχω πληρώσει και φόρους», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Αβατάγγελος στα μέλη της Επιτροπής, χωρίς πάντως να απαντήσει σε ποια χώρα πήρε χρήματα και που τα έχει.
Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει το 2006 αγωγή στη γερμανική δικαιοσύνη, εναντίον
των εταιριών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκατ. ευρώ και συμβιβάστηκε με 11 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι την υπόθεση των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αβατάγγελος φέρεται να ανέφερε πως γνωρίζει καλά τα μέλη της «Ομάδας Α», (σ.σ Πίκλερ, Δεμερτζιάν, Μπέλτσιο και Φιλιππίδης που φέρονται να ελάμβαναν και να διαχειρίζονταν παράνομες πληρωμές.)
Πάντως ο κ. Αβατάγγελος δήλωσε ότι, δεν έχει συναντήσει τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο με τον οποίο, όπως είπε, είχε βρεθεί πολλές φορές ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος.
Αύριο το πρωί, στην Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο Νίκος Μαϊτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.
Επίσης, αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να έχουν στα χέρια τους, μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα