Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Πάτρα - Βορειοηπειρώτης είχε κάνει το σπίτι του μουσείο

12:39 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ενα μίνι-μουσείο είχε στους χώρους του σπιτιού του ένας 45χρονος Βορειοηπειρώτης, που...
συνελήφθη στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στην Οβρυά Πατρών με την...
κατηγορία της παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων.

Από τις πρώτες ενδείξεις της ΕΛΑΣ προκύπτει ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, καθώς στο σπίτι, όπου έγινε η έφοδος από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε 38 αρχαία αντικείμενα, που κατά
τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στην κλασική περίοδο. Μεταξύ αυτών και ένα ιδιαίτερα ογκώδες τμήμα που θα μεταφερθεί με τη συνδρομή της Αστυνομίας σε ειδικό χώρο για να εξεταστεί από αρχαιολόγο.

Οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί ήταν ότι ο 45χρονος κατείχε τα τελευταία 24ωρα μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων. Και έτσι αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στο σπίτι του. Εκεί ο 45χρονος αιφνιδιάστηκε από την είσοδο των αστυνομικών, καθώς στους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο άνδρας στους αστυνομικούς σε σχέση με τον τρόπο απόκτησης των αντικειμένων, δεν φάνηκαν πειστικές.

Συγκεκριμένα, τους δήλωσε ότι τα εντόπισε τυχαία στον βυθό της θάλασσας, κάνοντας υποβρύχιο ψάρεμα. Ωστόσο οι διαστάσεις ορισμένων αντικειμένων δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη δικαιολογία που προέβαλε ο συλληφθείς για τον τρόπο απόκτησής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα