Υπολογίζουν από 152-157 βουλευτές

10:23 7/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μάχη έως τις πρώτες πρωινές ώρες, που συνεχίζεται από το πρωί σήμερα, δίνουν τα...
επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι «αντάρτες».

Η κατάσταση σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μοιάζει με κινούμενη άμμο, ενώ παρ’ ό, τι στη ΝΔ θεωρούν βέβαιη την υπερψήφιση των μέτρων από σύσσωμη την γαλάζια ΚΟ, ανησυχούν μήπως υπάρχει κάποιος «κρυφός» βουλευτής που θα εκδηλωθεί αρνητικά την τελευταία στιγμή.
Αυτή τη στιγμή, η κυβερνητική πλειοψηφία των 179 βουλευτών που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου έχει μειωθεί στους 176, δεδομένου ότι έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ οι Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Την ανεξαρτητοποίησή του επίσης έχει ανακοινώσει, έστω και αν επισήμως δεν έχει υλοποιήσει με το γνωστό τρόπο της επιστολής προς το Προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, άρα η πλειοψηφία ανέρχεται σε 175 ψήφους. Αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψηφίσουν «παρών» στο σύνολό τους, οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Μ. Κασσή ανέρχονται σε 159.

Υπέρ της καταψήφισης των μέτρων έχει ταχθεί από το ΠΑΣΟΚ-που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα-ο Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ πάρα πολύ δύσκολο να ψηφίσει τα μέτρα είναι και ο Κώστας Σκανδαλίδης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ευ. Βενιζέλου. Στους επίφοβους επίσης να καταψηφίσουν τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται οι Γιάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης και η Θεοδώρα Τζάγκρη, αν και εδώ δεν προκύψει κάποιος εθνοπατέρας αιφνιδιαστικά.

Συνεπώς, αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει συντεταγμένα, και δεν προκύψουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, τα μέτρα θα ψηφιστούν από 152-157 βουλευτές, με πιθανότερο αριθμό κοντά στο 154.

Ουδείς όμως γνωρίζει εάν η ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί συντεταγμένα. Ο Οδ. Βουδούρης θα καταψηφίσει συνολικά τα μέτρα, όπως ίσως πράξει και ο Πάρις Μουτσινάς, γεγονός όμως, που δεν επηρεάζει τις θετικές ψήφους για τα μέτρα, αφού και να συντάσσονταν με την επίσημη γραμμή θα ψήφιζαν απλώς «παρών». Δυο όμως άλλοι βουλευτές, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο -κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος-Βασίλης Οικονόμου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ, κάτι που αν συμβεί θα προσθέσει δυο ψήφους στο άθροισμα των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν τα μέτρα.

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα