Υποχρεωτικά και οι γυναίκες στο στρατό, δηλώνει η αρχηγός των γυναικών της Χρυσής Αυγής

10:16 17/1/2013 - Πηγή: 24wro
Στη Χρυσή Αυγή μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κουμάντο κάνει μια γυναίκα. O λόγος για την...
Ευγενία Χρήστου την αρχηγό του… άλλου μισού του «Λαϊκού Συνδέσμου», του «μετώπου γυναικών», η οποία είναι και σύζυγος του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, ευρύτερα γνωστού ως «Καιάδα».

Σύμφωνα με την κ. Χρήστου: «οι χρυσαυγίτισσες δεν είναι οι συνηθισμένες γυναίκες που συστρατεύονται απλά στον αγώνα ενός κόμματος. Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής,
είναι ταγμένες για να δώσουν το δικό τους αγώνα, γι’ αυτό και ονόμασαν την οργάνωση Μέτωπο Γυναικών. Επιστρατεύονται όμως τόσο για τα εύκολα, όσο και τα δύσκολα. Θα τις συναντήσεις στα συσσίτια, στις κοινωνικές δράσεις του κόμματος, αλλά ακόμη και στο δρόμο να δίνουν δυναμικό παρών δίπλα στους κοντοκουρεμένους άντρες του κόμματος». Αν και στη βουλή εκπροσωπούνται μόνο από τη σύζυγο του αρχηγού από την κ. Ελένη Ζαρούλια.

Η αρχηγός του Μετώπου των Γυναικών διαθέτει προσόντα που δεν περιμένει κανείς εύκολα ότι θα συναντήσει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Είναι μητέρα και φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό της. Μιλάει τέσσερις γλώσσες κι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
«Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής διαθέτουν τον «τσαμπουκά» και τον δυναμισμό του Χρυσαυγίτη, αλλά και την απαραίτητη καλλιέργεια ενός ανθρώπου που θέλει να φτιάξει το μέλλον της χώρας του, το δικό του και των παιδιών του», δηλώνει η ίδια.

«Το κόμμα έχει ποικίλες δραστηριότητες όσο αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη, όπως διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε όσους Έλληνες το έχουν ανάγκη, ηθική στήριξη νομικές συμβουλές ακόμη και συμβουλευτικό σταθμό υγείας και περίθαλψης » ξεκαθαρίζει η Ευγενία Χρήστου, τονίζοντας ότι ο θόρυβος που προκάλεσαν οι «Γιατροί με Σύνορα» ήταν κυρίως… επικοινωνιακός.

«Δεν είναι κανείς τόσο αφελής να στήσει ιατρεία σε ένα κόμμα. Υπάρχει απλά ένας γιατρός που θα συμβουλεύει όσους Έλληνες απευθύνονται στο κόμμα, και αναζητούν σε ποιόν γιατρό να απευθυνθούν. Σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται ο όρκος του Ιπποκράτη».
Ο λόγος της Ευγενίας Χρήστου είναι πολλές φορές σκληρός. Ηγείται άλλωστε του Μετώπου Γυναικών και σε μια θέση με ισχύ απαιτείται δυναμισμός και πειθαρχία στις γραμμές του κόμματος, οι οποίες γίνονται τρόπος ζωής για όλους τους Χρυσαυγίτες.
Η σύζυγος του κ. Γερμενή, βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή της μάχης και για αυτό είναι υπέρ της άποψης να πηγαίνουν οι γυναίκες στο στρατό.
«Μπορούν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις καλύπτοντας θέσεις λιγότερο μάχιμες ώστε να εξαλειφθεί και το λεγόμενο “βύσμα”», δηλώνει και σπεύδει να διευκρινίσει: «Μην ταράζεστε, εμείς οι γυναίκες κατορθώνουμε να τα βγάλουμε πέρα με 8 και πλέον ώρες εργασίας με 2 ή και 3 παιδιά και με το σπιτικό μας. Δεν είμαστε μπιμπελό, ούτε φτιαγμένες από πορσελάνη».

Άραγε, όμως αυτή είναι πραγματική της άποψή; Η θέση μιας μητέρας που μεγαλώνει κόρη ή αναγκάζεται να ακολουθήσει την κομματική γραμμή; Αν είχε διαφορετική άποψη θα μπορούσε να την παρουσιάσει;
«Σας πληροφορώ πως είμαστε πολύ πιο δημοκράτες από τα άλλα κόμματα…»

Παραμένει πιστή στις κομματικές θέσεις ακόμη και στο ζήτημα των αμβλώσεων τις οποίες η Χρυσή Αυγή απαγορεύει. Εκτιμά ότι εάν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ως χώρα οι Έλληνες θα είναι σύντομα μειονότητα στην πατρίδα τους, καθώς κατέχουμε τα πρωτεία στις διακοπές κύησης με 400.000 εκτρώσεις το χρόνο. «Ναι λοιπόν η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στις εκτρώσεις , επιστημονικά πρόκειται για φόνο άλλωστε. Αλλά είναι υπέρ της ενίσχυσης της μητρότητας τόσο οικονομικά αλλά και ηθικά».

Πως βλέπει όμως τον περίφημο χαιρετισμό που προκαλεί τόσες αντιδράσεις; Η ίδια εκτιμά πως οι γυναίκες δεν κάνουν τίποτα λιγότερο και ευκολότερο από τους άνδρες του κόμματος που συνεχώς βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις. Πολεμάνε, αλλά και χαιρετάνε όπως κάθε μέλος του κόμματος.
«Όπως είπε και ο κ. Μιχαλολιάκος, αυτά τα χέρια δεν έχουν κάνει κακό. Δεν έχουν κλέψει ποτέ. Άλλωστε έτσι χαιρετούσαν και στην περίοδο του Μεταξά και είχαν πει το «όχι»στο Χιτλερ. Πρόκειται για τον πανάρχαιο δωρικό χαιρετισμό» τονίζει.
Ο δυναμισμός που πρέπει να επιδεικνύουν δεν προέρχεται σε καμία περίπτωση από στοιχεία του φεμινισμού, κάτι που στο κόμμα δεν αποδέχονται.
«Ο φεμινισμός είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε καθαρά για τα οικονομικά οφέλη των πολυεθνικών εταιριών. Αλήθεια, δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν αυτές οι φεμινίστριες να μάχονται για το δικαίωμα της κάθε μουσουλμάνας να φορά τη μπούρκα, σημάδι που καθαρά επιδεικνύει το τρόπο που βλέπουν οι άντρες τη γυναίκα ως ον μιαρό, βρώμικο και δεν έχουμε εμείς οι Χρυσαυγίτισσες το δικαίωμα να είμαστε περήφανες Ελληνίδες».

Ας πουν σε κάποιον από τους μουσουλμάνους η όσους προέρχονται από τις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής που τόσο υπερασπίζονται οι προοδευτικές ότι η γυναίκα έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες και εάν αυτός το δεχτεί τότε ελάτε να μας κρίνετε για το φεμινισμό».
Η Ευγενία Χρήστου «ανακάλυψε» από τα φοιτητικά της χρόνια την Χρυσή Αυγή και από τότε είναι μέλος της: «Διαπίστωσα πως ο δρόμος του εθνικισμού είναι η μονή λύση για το καλό της πατρίδας μου. Η Χρυσή Αυγή πολύ έξυπνα είχε προβλέψει για όλα τα δεινά που περνάμε σήμερα και έχει προτείνει λύσεις από τότε. Σήμερα βλέπω πως είχα δίκιο που πέρασα το 2002 το κατώφλι του κόμματος ενώ αρκετοί συμφοιτητές μου που δραστηριοποιήθηκαν σε αλλά κόμματα πραγματικά το έχουν μετανοιώσει».

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα