Υπαινιγμοί Νικολούδη και για άλλα πολιτικά πρόσωπα

09:17 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σαφείς υπαινιγμούς και προειδοποιήσεις ότι ενδεχομένως να έχει στοιχεία και για άλλα...
πολιτικά πρόσωπα που έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό αφήνει σε γραπτή ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο κ. Νικολούδης στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, δύο εβδομάδες μετά την κατάθεση του στη Βουλή, ζητά να κληθεί ξανά να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προειδοποιώντας ότι αν αυτό δεν γίνει τώρα, «σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο».

«Ο
μόνος χώρος που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αν αυτό δεν συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτό. Και αν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολούδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε μιλήσει για «μέλος του πολιτικού κόσμου» που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, εννοώντας τον κ. Ισίδωρο Κούβελο χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Οι δηλώσεις του κ. Νικολούδη είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αποτέλεσαν την αφορμή για έναρξη σχετικής έρευνας από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος απαντά και στην δριμύτατη κριτική που δέχτηκε επειδή δεν αποκάλυψε το όνομα του προσώπου που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό ισχυριζόμενος ότι δεσμεύεται από το απόρρητο.

«Ζητώ απ' όλους να κατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού, ο οποίος ενώ ερωτάται και οφείλει ν' απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί και το καθήκον της εχεμύθειας. Για το λόγο αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται, έτσι αβασάνιστα, κάποιος, ο οποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα»
γράφει ο κ. Νικολούδης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος των πόθεν έσχες 11 ακόμα προσώπων (βουλευτών ή συγγενών τους) που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι μεταφορές αυτές είναι νόμιμες ή όχι.

Ήδη οι ορκωτοί ελεγκτές κατέληξαν για άλλες 12 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν ότι η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό ήταν νόμιμη, με εξαίρεση τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο και τον κ. Ισίδωρο Κούβελο.

Ο πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος, όπως προέκυψε από τους ελέγχους, όχι μόνο δεν δήλωσε το έμβασμα στο εξωτερικό, αλλά δεν υπέβαλε καθόλου δήλωση Πόθεν Έσχες όπως ορίζει ο νόμος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής κ. Ευάγγελο Αργύρη προκειμένου να παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες «λόγω προσωπικού του ζητήματός», ενώ ισχυρίστηκε ότι έστε
Keywords
Τυχαία Θέματα