Υδρο... μαχίες στον ΣΥΡΙΖΑ

00:56 22/8/2012 - Πηγή: 24wro

Την αντίθεσή του για τη δήλωση Δρίτσα εξέφρασε ο Δ. Παπαδημούλης...

Στο πλευρό του Θ. Δρίτσα έσπευσε ο Μ. Γλέζος, που προχώρησε σε καταγγελίες για επιλεκτικούς ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Σε ρόλο πυροσβέστη ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης

Συνέχεια στις δημόσιες αντιπαραθέσεις δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με αφορμή τα γεγονότα στην Υδρα, ενώ μια νέα
δήλωση του ευρωβουλευτή του κόμματος Ν. Χουντή για το όπλο της χρεοκοπίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ.

Σε χαμηλούς τόνους εξέφρασε την αντίθεσή του ο Δ. Παπαδημούλης για τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα σχετικά με τα γεγονότα της Υδρας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χτες. «Δεν θέλω να κάνω κανένα δημόσιο σχόλιο για την προσωπική δήλωση του τοπικού μας βουλευτή. Οταν βρεθούμε με τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δεν είναι ο αρμόδιος για την οικονομική μας πολιτική, έχω να του κάνω αρκετές παρατηρήσεις» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Παπαδημούλης, που έχει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, είχε αναρτήσει χτες στο twitter ότι «το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μού είναι απεχθές», καταδικάζοντας την πρακτική όσων επιχειρηματιών δεν κόβουν αποδείξεις. Λίγες ώρες αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποιούσε ανακοίνωση του Θ. Δρίτσα στην οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για σόου αυταρχισμού με την παρουσία ΜΑΤ που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε με νόημα ότι «αυτό που λέμε στο πρόγραμμά μας εναντίον της φοροδιαφυγής και υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης πρέπει να φαίνεται και να τονίζεται».

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσφορία του για την επιστολή του Αλ. Μητρόπουλου να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών περί χρεοκοπίας, λέγοντας «με αυτή την έννοια, η επιστολή που έμαθα ότι απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του κόμματος, παραβιάζει ανοιχτές θύρες».

Στον χορό των δημόσιων δηλώσεων για το θέμα της φοροδιαφυγής «μπήκε» και ο Μ. Γλέζος, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του Θ. Δρίτσα.

Ο κ. Γλέζος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Εδώ και έναν χρόνο έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της. Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Υδρας;».

Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ανέφερε: «Εμείς, λοιπόν, δεν επιδιώκουμε κανενός είδους χρεοκοπία, αλλά η πολιτική μας είναι πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθούμενη πολιτική δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση» και επιτέθηκε στη ΝΔ.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής μιλώντας στην κρατική τηλεόραση έκανε αναφορά στο «όπλο της χρεοκοπίας» προκαλώντας την έντονη
Keywords
Τυχαία Θέματα