Ξέσπασε ο Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου του πρωταθλήματος!

15:33 2/10/2012 - Πηγή: 24wro

Χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο, διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης στο Ζάππειο η κοινή συνέντευξη Τύπου των αρχηγών...
και προπονητών των 14 ομάδων της Basket League ΟΠΑΠ. Απών μόνο ο ΚΑΟΔ. Ξεσπάθωσε ο Σπανούλης,διαβάστε τι είπαν οι υπόλοιποι.

Γιώργος Μπαρτζώκας
(προπονητής Ολυμπιακού): "Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει αξία και ποιότητα. Όλοι τα έχουν πλέον σαν δεδομένα και καλείται να δείξει ότι έχει χαρακτήρα και νοοτροπία. Η ομάδα έμεινε ίδια και κατά την άποψη μου ενισχύθηκε. Είχε ένα "απωθημένο", το οποίο έχει φύγει. Το κατάλαβα με την κουβέντα που είχαμε με παίκτες και προέδρους. Βλέπω την ίδια επιθυμία για την κατάκτηση νικών και τίτλων. Από όλους. Δεν υπάρχει απωθημένο, υπάρχει η ίδια επιθυμία, ίσως και περισσότερη. Διαβάζω τις δηλώσεις, χωρίς να υπάρχει συνεννόηση ή γραμμή, όλοι είναι σεμνοί, ταπεινοί, αλλά το ίδιο φιλόδοξοι".

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού): "Έχουμε μείνει περισσότερο από όσο θα έπρεπε στα περσινά. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Πλέον πρέπει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί, να δουλεύουμε σκληρά. Να δουλέψουμε πιο πολύ. Και να πάμε βήμα-βήμα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρουμε αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορεί ένα άθλημα που μας προσφέρει τόσες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Για ένα πρωτάθλημα που δεν έχει μια εκπομπή μπασκετική; Που δεν ξέρουν καν το πρόγραμμά τους.

Ξεκινάει η Ευρωλίγκα κι εμείς δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ματς. Να δούμε επιτέλους τι θα γίνει. Δεν είμαι υπεύθυνος. Εγώ παίζω μπάσκετ. Αν ήμουν υπεύθυνος θα έκανα τα πάντα για να λυθεί το θέμα. Να σταματήσουμε να υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα. Πιο κάτω δεν γίνεται να το πάμε. Πώς θα μείνουν οι διεθνείς εδώ; Ας προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα το καλοκαίρι. Δώρο-άδωρο να προσπαθούν να τα λύσουν την τελευταία βδομάδα".

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού): "Το ελληνικό μπάσκετ το προέβαλε κατά κόρον ο Παναθηναϊκός, χάρις στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει σχολή, έχει παίκτες που είναι σκεπτόμενοι μικροί προπονητές. Αυτό έχει περάσει σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι η παραγωγή. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν ξεκίνησαν οι αθλητές από εδώ, αλλά από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτές φυτοζωούν, το ίδιο και ο σχολικός αθλητισμός. Πλέον οι μικροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπάσκετ.

Το μπάτζετ έπεσε πέρσι, όπως είπε ο Βασίλης, αλλά το επίπεδο έμεινε. Οι Έλληνες είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, λόγω του χαρακτήρα του "έχασες-έφυγες". Έχουμε ξεφύγει από την εσωστρέφεια μας. Η κρίση δεν έχει μόνο προβλήματα, έχει και ευκαιρίες".

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός Παναθην
Keywords
Τυχαία Θέματα