Ξένοι για την Άγκυρα οι Ρωμιοί κάτοικοι Ίμβρου-Τενέδου!

19:08 2/4/2012 - Πηγή: 24wro
Η Τουρκική Δημοκρατία εκλαμβάνει... ως ξένους τους ορθόδοξους πολίτες της και κάνει διακρίσεις σε βάρος τους», δηλώνει ο Τούρκος δικηγόρος που αποκάλυψε τους φραγμούς που έχει βάλει το τουρκικό κράτος απαγορεύοντας στους Ρωμιούς κατοίκους του νησιού να αγοράζουν κτήματα για λόγους ασφαλείας, όπως έγραψε χθες η prionokordela.gr.
Ο δικηγόρος κ. Πακτσέ οδήγησε την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο της Προύσας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αίτημα του δεν αντιτίθεται στην εθνική ασφάλεια και αποφάσισε ότι μπορούν
να δοθούν οι σχετικές πληροφορίες. Έτσι, η Διεύθυνση κτηματολογίου έστειλε το φάκελο στο Συμβούλιο Επικρατείας και στην εισήγησή του αναφέρθηκαν τα εξής που συγκροτούν σαφή διάκριση των ορθόδοξων κατοίκων:
Η Ίμβρος και η Τένεδος, αναφέρεται, βρίσκονται σε μια άκρως σημαντική θέση τόσο από στρατιωτικής όσο και στρατηγικής πλευράς. Οι κινήσεις πληθυσμού και ακινήτων σε αυτά τα νησιά , που είναι πολύ σημαντικά για τα στενά των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν σημαντικό θέμα για την ασφάλεια της χώρας μας και των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων. Λαμβανομένων υπόψη των άδικων συμπεριφορών έναντι των «Τούρκων» της Δ. Θράκης, θα πρέπει να παίρνονται αποφάσεις αφού πρώτα αξιολογούνται οι ειλημμένες αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) και τα πρωτόκολλα από διάφορα υπουργεία και στρατιωτικούς εκπροσώπους και εκπροσώπους ασφαλείας. Πέραν τούτου, η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν κηρυχθεί με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και περιοχή ασφαλείας και αποφασίστηκε ακόμα ξένα φυσικά πρόσωπα να μην ενοικιάζουν ή αγοράζουν ακίνητα εκεί. Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να καταργηθεί η απόφαση για την οποία έγινε θέμα άσκησης έφεσης….
Ο δικηγόρος κ. Πεκτσέ εξεπλάγη με την δικαιολογία αυτή και όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, δήλωσε: »Η Τουρκική Δημοκρατία εκλαμβάνει ως ξένους τους ορθόδοξους πολίτες της και κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Εδώ και χρόνια απαλλοτριώθηκαν για διάφορους λόγους όλα τα χωράφια και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε ποσοστό 95%. Όμως, αργότερα και πέραν του σκοπού της απαλλοτρίωσης τα εδάφη αυτά παραχωρήθηκαν στο μουσουλμανικό τουρκικό πληθυσμό που μεταφέρθηκε από την Ανατολία βάσει του νόμου εγκατάστασης. Με την εν λόγω δίκη, είπε, αποκαλύφθηκαν οι απόψεις του κράτους για τους Ρωμιούς πολίτες… Η εφαρμογή αυτή αντίκειται στην αρχή της ισότητας του συντάγματος. Οδήγησα, πρόσθεσε, την υπόθεση στην Επιτροπή διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, αλλά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη».
Ξένοι στον τόπο τους λοιπόν οι Ιμβριοι…
Και το κράτος αυτό θέλει να μπει στην ΕΕ!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα