Ξεκίνησε η ανάκριση για μη πολιτικά πρόσωπα για υποβρύχια και TOR-M1

20:23 8/1/2013 - Πηγή: 24wro
Σε νέο, δεύτερο, κύκλο εξίσου σημαντικό με αυτόν που είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο πλέον πρώην υπουργό του ...
ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, μπαίνει η ανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι δύο αυτές δικογραφίες από τις οποίες αντλήθηκαν στοιχεία για την υπόθεση του άλλοτε κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ
και σήμερα υπόδικου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες ξεκινούν την ανάκριση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των μη πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακριτές καλούν ενώπιον τους μάρτυρες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τις συνθήκες υπογραφής και προμήθειας των TOR-M1 και παράλληλα αποστέλλουν στην Ελβετία αίτημα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος φέρεται ότι σχετίζεται με προμήθειες για την υπόθεση των υποβρυχίων! Ειδικά δε για τους μάρτυρες που θα κλητευθούν, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κομιστές επιταγών τις οποίες ήδη έχουν εξαργυρώσει.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και τα 2, 2 εκατ. ευρώ

Στο ανακριτικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν, όμως, και εταιρείες και συγκεκριμένα η Βluebell στην οποία κατέληξαν με εντολή του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ από λογαριασμό του στην Ελβετία 16 εκατ. ελβετικά φράγκα, η «P&A INVESTMENTS» με έδρα τη Λιβερία μέσω της οποίας διακινήθηκαν επίσης χρήματα που φέρεται να αποτελούν μίζα για τα TOR –M1 καθώς και μια ακόμη εταιρεία στην οποία φέρεται να καταλήγουν 2,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Λιβανέζο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ έμπορο όπλων φέρεται ως ιδιοκτήτης και πρόσεδρος της ελληνικής εταιρείας DRUMILAN η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά προγράμματα για τους TOR- M1.

Τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ είχε κατονομάσει και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας στην απολογία του στον ανακριτή ως έναν από τους «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που οργάνωσαν, προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από μίζες για εξοπλιστικά

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα