Ξεκαθάρισμα και πυρετώδεις διεργασίες στην Κεντροδεξιά

13:27 26/2/2012 - Πηγή: 24wro
Κλιμακωτό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους της κεντροδεξιάς καταγράφεται εν...
όψει των επικείμενων εκλογών. Μετά από ένα μεγάλο αριθμό διαγραφέντων βουλευτών –γίνεται λόγος για 5-6 ως τουλάχιστον 10 - αρχίζουν και πάλι να χτίζονται γέφυρες ανάμεσα στην ηγεσία της Συγγρού και του κεντρικού πυρήνα των συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων η σχέση είχε διαρραγεί το τελευταίο δίμηνο.

Η αρχή θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται –τρόπον τινά- επανένταξη στην ΝΔ της σκληρής επαγγελματικής τάξης των ταξιτζήδων, υπό τον Θύμιο Λυμπερόπουλο. Δεν αποκλείεται να υπάρξει
και συνάντηση ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Λυμπερόπουλο, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η επανασύνδεση.

Όπως από τις 17 Φεβρουαρίου και με αφορμή τα προσδωκόμενα από την προσχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στην ΝΔ, είχε επισημάνει το Newpost.gr «...τελευταίο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο πλεονέκτημα στα υπέρ του κ. Γεωργιάδη, είναι η προσωπική του σχέση με τον κλάδο των ταξί. Η –προ μηνών- αντίθεση του Θύμιου Λυμπερόπουλου στη φιλελεύθερη –όπως εμφανίστηκε- στάση της ΝΔ στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος, προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις της Συγγρού με τη συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη. Τόσο η υπουργική στάση αντίθεσης του κ. Βορίδη στο ανεξέλεγκτο άνοιγμα του επαγγέλματος όσο και οι εμφανίσεις του κ. Γεωργιάδη στο πλευρό του κ. Λυμπερόπουλου, εκτιμάται από την Συγγρού ότι θα συντελέσουν στην αποκατάσταση των σχέσεων των δύο πλευρών».

Το δεύτερο μέτωπο που θα επιχειρήσει να κλείσει ο κ. Σαμαράς, είναι αυτό των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, επιδιώκοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις πυ προκάλεσε η αποχώρηση του Γ. Μανώλη από τις τάξεις του κόμματος και η προσχώρησή του στην ομάδα του Π. Καμμένου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να διαδραματίσει ο νέος γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Φ. Ταυρής, πρόσωπο λιγότερο προβεβλημένο από τον προκάτοχό του, αλλά –τουλάχιστον όπως περιγράφφεται από στελέχη της Συγγρού- με περισσότερο συγκροτημένη σκέψη και αντανάκλαση στους «γαλάζιους» συνδικαλιστές.

Στο σύνολό τους ως πολιτικές πρωτοβουλίες, οι κινήσεις Σαμαρά εντάσσονται στη στρατηγική του, όπως αποτυπώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραματεία του κόμματος, κατά την οποία απηύθυνε γενικό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και νιώθουν ότι έχουν το εθνικό καθήκον να συνεργαστούν για το αύριο της χώρας.

Η εσωτερική πολιτική στόχευση ωστόσο κατευθύνεται στον περιορισμό της δυναμικής που μπορούν να αναπτύξουν τα μικρότερα κόμματα της «πολυκατοικίας».
-Η επιλογή Ταυρή επιδιώκεται να συρρικνώσει την επιρροή του Γ. Μνώλη υπέρ του Π. Καμμένου.
-Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου συμπιέζει από δεξιά τον ΛΑ.Ο.Σ.
-Από δεξιά ο Γ. Καρατζαφέρης συμπιέζεται και από την Χρυσή Αυγή. Αυτοί οι συσχετισμοί κατατείνουν στον περιορισμό της εκλογικής δυναμικής του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος πλέον απειλείται να επιστρέψει στο 2,2-2,3% –σε απόλυτους αριθμού
Keywords
Τυχαία Θέματα