Βρέθηκε νέο σημείο τριβής μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών

12:41 2/12/2011 - Πηγή: 24wro
Την άμεση κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη ...
Βουλή ζητά μετ΄ επιτάσεως η τρόικα των βασικών πιστωτών της χώρας. Αλλιώς, απειλεί ότι θα δυσκολέψει ακόμη πιο πολύ την εκταμιευση των υπερπολύτιμων 8 δις ευρώ της 6ης δόσης στη χώρα μας.
Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο, βρίσκεται στο πρώτο συρτάρι του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου,
αλλά δεν βγαίνει βάση …συμφωνίας. Ως γνωστόν, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, έχουν συμφωνήσει ότι για όσο καιρό θα κυβερνά, δεν πρόκειται να εισάγει και να εφαρμόσει νέα φορολογικά μέτρα.
Γι αυτό και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δυσκολεύεται να ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις της Κομισιόν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μόνο που αυτή η τελευταία, φέρεται με τη σειρά της, να έχει στηλώσει τα πόδια και να μην υποχωρεί απ αυτή την απόφαση της. Οπότε το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ξαφνικά σε μια διελκυνστίνδα (και πάλι).
Από τη μια τα κόμματα που το στηρίζουν να μην θέλουν να ακούν, καν, για νέα μέτρα και από την άλλη η ΕΕ να επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η μοναδική της απαίτηση.
Μεταξύ άλλων, ζητά άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, επίτευξη των βασικών δημοσιονομικών δεικτών καθώς και μια σειρά από άλλα projects – στόχους.
Ωστόσο, στην προμετωπίδα όλων βρίσκεται η υπόθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποτελέσει το επόμενο hot σημείο των σχέσεων της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. Με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα