Βερολίνο εναντίον όλων

15:37 1/12/2011 - Πηγή: 24wro
Μια μάχη με γνωστό ...αποτέλεσμα, δίνεται τις τελευταίες ώρες στο τρίγωνο Βερολίνου – Παρισίων – Βρυξελλών...

Η γερμανική καγκελαρία, μέσα σε όλα τα άλλα, αμφισβητεί πλέον ευθέως την δυνατότητα αλλά και την ικανότητα της Κομισιόν να λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης και πλέον χωρίς να τηρεί καν τα προσχήματα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάλογου περιεχομένου. Η επίδειξη δύναμης θα γίνει επισήμως στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, όπου θα κατατεθεί προς συζήτηση το γερμανικό σχέδιο της δημιουργίας μιας δημοσιονομικής ένωσης στο πρότυπο της συνθήκης του Σέγκεν.
Η Ευρωπαική Επιτροπή έχει συλλληφθεί εξ απήνης αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι πλέον δεν μπορεί και να αντιδράσει. Ο κύβος έχει ριφθεί κι αυτό το αντιλαμμβάνονται πλέον ξεκάθαρα όλες οι ευρωπαικές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Ακόμα και το Παρίσι, που υποτίθεται ότι συναποφασίζει, αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να περιορισθεί σε έναν ρόλο κομπάρσου.
Στην παρούσα φάση μόνο η Ουάσιγκτον εκφράζει ανοικτά τη δυσαρέσκεια του, για αποφάσεις του Βερολίνου, όπως για παράδειγμα στην άρνηση του να δεχθεί να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα χρέους της Ευρώπης, μέσω της κοπής χρήματος. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η Γερμανία, αυτή τη φορά, πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω στις αποφάσεις της. Η πολιτική της είναι σαφής: «Τώρα, που φτάσαμε στο παρά 5', θα κάνουμε ότι προτείνω εγώ». Τουλάχιστον έτσι μεταφράζεται το μήνυμα που εκπέμπεται από το Βερολίνο, εδώ στην Αθήνα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα