Βενιζέλος: Μέχρι τέλη Ιουνίου η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού

03:20 21/6/2011 - Πηγή: 24wro

Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο…



Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος, προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να ανακτήσουμε
την αξιοπιστία της χώρας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα εξυγίανσης. Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει εσωτερική πολιτική συναίνεση καθώς «τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας».
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup για το νέο «πακέτο» βοήθειας, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές ότι «απαιτείται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους».
Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην συνιστά πιστωτικό γεγονός και προβλέπει τη διακράτηση υφισταμένων ομολόγων.
«Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε μέρα έχει τεράστια αξία κι άρα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ώρα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, που προανήγγειλε ότι αύριο θα ενημερώσει αναλυτικά τη Βουλή για τις εξελίξεις.

http://www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα