Τ.ΣΟΡΟΣ: Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει από την έξοδο της Ελλάδας

10:12 13/5/2012 - Πηγή: 24wro
Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει θέσει σε κίνδυνο το ευρώ ωστόσο η νομισματική ένωση μπορεί να...
επιβιώσει από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας αν και θα αποτελούσε σημαντική δοκιμασία για την αντοχή της, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Ο Σόρος σε συνέντευξή του στην ιταλική la Repubblica τόνισε πως το ευρώ βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. «Οι συνέπειες μίας μη ελεγχόμενης κατάρρευσης μπορεί να είναι καταστροφική.»

Ωστόσο για τον Soros η έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν τόσο δραματική όσο της Ισπανίας ή τη Ιταλίας. «Η συζήτηση είναι διαφορετική εάν η κρίση συγκλονίσει την Ισπανία και την Ιταλία,» τόνισε. «Σε αυτήν την περίπτωση χωρίς μέτρα, η Ευρώπη θα καταρρεύσει,» πρόσθεσε.

Η Ευρώπη σύμφωνα με την επενδυτή απέτυχε να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης, τα οποία αυτός αναγνωρίζει στην αποτυχία του τραπεζικού συστήματος να διατηρήσει την κυκλοφορία του χρήματος και στις εμπορικές ανισορροπίες ανάμεσα στα κράτη μέλη.

«Μεταχειρίζεται την κρίση σαν ήταν μόνο πρόβλημα εξισορρόπησης του προϋπολογισμού,» πρόσθεσε ο Σόρος συμπληρώνοντας πως τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησαν κυβερνήσεις με κάθε κόστος είναι αντιπαραγωγικά καθώς προτεραιότητά τους θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη. «Περικοπές και φόροι σκοτώνουν την οικονομία και το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται,» ανέφερε ο επενδυτής

Newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα