Τρισάγιο στη μνήμη του μητροπολίτη Αυστρίας

23:11 23/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τρισάγιο στη μνήμη του διαπρεπούς ιεράρχη, μητροπολίτη... Αυστρίας-Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, που, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο, εκδήμησε το απόγευμα της Τρίτης, τελέστηκε το μεσημέρι στον ιστορικό ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συνοικία των Ελλήνων στη Βιέννη.

Στο τρισάγιο, παρουσία πλήθους πιστών, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος (ο οποίος
θα είναι ο πατριαρχικός εκπρόσωπος στη μεθαυριανή εξόδιο ακολουθία), με συμπροσευχόμενο τον βοηθό επίσκοπο Γερμανίας Βασίλειο και συνεπικουρούμενος από το πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Νικολίτση και ομάδα ιερέων από την Ελλάδα.

Το σκήνωμα του ιεράρχη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, από αύριο και μέχρι την εξόδιο ακολουθία το μεσημέρι της Τρίτης, στην οποία θα παραστούν ανώτατοι εκπρόσωποι της αυστριακής πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον καρδινάλιο Κρίστοφ Σένμπορν, αρχιερείς των διαφόρων Εκκλησιών, εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής, αντιπροσωπείες από το εξωτερικό και εκατοντάδες πιστοί.


Keywords
Τυχαία Θέματα