Τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες λέει ο Μπαρόζο

20:05 6/10/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό πάνω ...από τις δυνατότητές της, γι' αυτό τα σκληρά μέτρα λιτότητας που παίρνει τώρα είναι αναπόφευκτα». Τάδε έφη την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews, ο κ. Μπαρόζο χαρακτήρισε όλη τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα ως «αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια».

Αναφερόμενος στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ότι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την Τρόικα. Παράλληλα επέμεινε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει επώδυνα μέτρα, ενώ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τη βοηθήσει να αποκτήσει αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Ο πρόεδρος της κομισιόν ζήτησε τέλος μια συντονισμένη κίνηση επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τόνισε: «Προτείνουμε στα κράτη - μέλη της Ένωσης να προχωρήσουν συντονισμένα στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και να ξεφορτωθούν τα τοξικά assets που ενδεχομένως έχουν».

Τόνισε ακόμη ότι το ευρώ στα επόμενα χρόνια θα είναι πιο ισχυρό από ό,τι είναι τώρα, ενώ ζήτησε από την Ελλάδα να υλοποιήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα