Το Συμβούλιο της Βεγγάζης θα τιμήσει τα πετρελαϊκά συμβόλαια

19:11 4/7/2011 - Πηγή: 24wro
Δύο αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές...
έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Σάμπχα της Λιβύης, όπου κυριαρχεί η φυλή στην οποία ανήκει ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι.
«Δύο μέλη της φυλής των Σουλεϊμάν
σκοτώθηκαν και ακόμη επτά τραυματίστηκαν χθες Κυριακή βράδυ από τις δυνάμεις του Καντάφι στην πόλη Σάμπχα» στη λιβυκή έρημο, 450 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάσαν Σουλεϊμάν.
«Σκοτώθηκαν από πυρά την ώρα που δεκάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση εναντίον του Καντάφι στην συνοικία αλ Κόρντα», διευκρίνισε.
Η αντικυβερνητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την κηδεία ενός νεαρού άνδρα 20 ετών που σκοτώθηκε επίσης από πυροβολισμούς δύο ημέρες νωρίτερα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Βεγγάζης, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, διεμήνυσε για ακόμα μία φορά ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, τώρα ή στο μέλλον, ο Καντάφι να παραμείνει στη Λιβύη», ενώ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν έχει γίνει σχετική πρόταση στο Λίβυο ηγέτη.
Χθες Κυριακή πολλοί άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους της Βεγγάζης, εξαιτίας των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ήταν έτοιμο να επιτρέψει στον Καντάφι να παραμείνει στη Λιβύη με την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί από την εξουσία.
Περίπου εκατό άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου, την ώρα που ο επικεφαλής του έδινε συνέντευξη Τύπου.
Τέλος, ο Αμπντελτζαλίλ δεσμεύτηκε ότι το Συμβούλιο δεσμεύεται να τιμήσει «προσωρινά» τα οικονομικά και πετρελαϊκά συμβόλαια που είχαν συναφθεί με το καθεστώς του Καντάφι πριν από την εξέγερση.
Η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία (NOC) «περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στον κατάλογο με τις εταιρίες που τους έχουν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις. Ακόμη εξετάζουμε το μέλλον της. Παρόλα αυτά, προς το παρόν, δεν παράγεται πετρέλαιο», επεσήμανε ο Αμπντελτζαλίλ.
«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση ούτε να εξορύσσουμε ούτε να διυλίζουμε πετρέλαιο. Όταν θα είμαστε σε θέση, οι τιμές θα οριστούν έπειτα από διαπραγμάτευση με πετρελαϊκές εταιρίες που θα μπορούν να κάνουν τη διύλιση», προσέθεσε.
newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα