Το σχέδιο δράσης του Βαλβέρδε

15:11 21/9/2011 - Πηγή: 24wro
Πλάνο για τη βελτίωση της εικόνας που μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει…
ο Ολυμπιακός έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μέσω συγκεκριμένων κινήσεων ευελπιστεί να δει σύντομα αποτελέσματα.


Όσα είδε από την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε στα πρώτα δύο επίσημα ματς της σεζόν, τον βοήθησαν να πάρει αμέσως κάποιες
αποφάσεις που αφορούν στα καθαρά αγωνιστικά θέματα. Ο «τσινγκούρι» έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον έχει κατασταλάξει στο τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να βελτιώσει άμεσα την εικόνα του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ του ο Πρωταθλητής.


Σε γενικές γραμμές, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να πετύχει δύο πράγματα: α) να «χτίσει» έναν βασικό κορμό παικτών στους οποίους θα στηριχθεί στα περισσότερα ματς β) να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των παικτών του.


Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποια επιμέρους στοιχεία στα οποία επικεντρώνεται ο τεχνικός του Θρύλου. Αρχικά, το θέμα του Κοστάντσο. Καλή ομάδα χωρίς καλό τερματοφύλακα δεν υπάρχει και ο Βαλβέρδε το ξέρει. Ο «Τσινγκούρι» θεωρεί ότι ο Αργεντινός είναι τέτοιος και πως άδικα δέχεται τόση κριτική στην αρχή της σεζόν. Έτσι, το πρώτο που θέλει να πετύχει είναι να βοηθήσει τον παίκτη να ξεπεράσει το όποιο άγχος ή ανασφάλεια και δεύτερον να πείσει τον κόσμο να τον στηρίξει περισσότερο.


Επίσης, ο Βαλβέρδε περιμένει πολλά περισσότερα και από τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη. Και σε αυτή την περίπτωση ο προπονητής στηρίζει τον παίκτη του (σ.σ. βασικός με Μαρσέιγ και ο Μανιάτης εκτός αποστολής), όμως δεν μπορεί να τον περιμένει για πάντα. Αν ο «Τόρο» δείξει σημάδια παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, τότε το πιο πιθανό είναι να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα και να μπει σε αυτή ο Γιάννης Μανιάτης.


Όσον αφορά το κέντρο, από τη στιγμή που ο Φέισα αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα και ο Μακούν είναι εμφανώς εκτός κλίματος ακόμη, ο Βαλβέρδε σκέφτεται, προς το παρόν τουλάχιστον, την καθιέρωση του διδύμου Μοντέστο-Ορμπάιθ. Ο Κορσικανός θα αναλάβει πιο ανασταλτικές... δραστηριότητες την ώρα που ο Βάσκος θα έχει και πιο επιθετικές πρωτοβουλίες.


Πιο μπροστά, ο Βαλβέρδε θα δοκιμάσει λογικά τον Αριέλ Ιμπαγάσα αντί του Νταβίντ Φουστέρ για δύο λόγους. Αρχικά επειδή ο Αργεντινός δεν είναι πλέον... παιδάκι που μπορεί να τρέχει αδιάκοπα επί 90 λεπτά και έπειτα, λόγω του εμφανούς ντεφορμαρίσματος του Ισπανού.


Τέλος, όσον αφορά την επίθεση, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και από την αρχή σε αρκετά παιχνίδια μια επιθετική τριπλέτα-φωτιά που θα αποτελείται από Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς αφού η ομάδα πρέπει να ξεπεράσει το θέμα της αναποτελεσματικότητας που έχει παρουσιαστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα