Το παιδί σας λέει ρατσιστικές κουβέντες;

20:22 17/1/2013 - Πηγή: 24wro
Το παιδί σας, το οποίο πηγαίνει στην πρώτη τάξη του Δημοτικού, πρόκειται να κάνει ένα πάρτι και φτιάχνετε μαζί τη λίστα των παιδιών...
που θα καλέσει από το σχολείο του. Όταν φθάνετε στο όνομα του Νίκου εκείνο σας απαντά "δε θέλω να τον καλέσω γιατί είναι μαύρος". Η φράση που ξεστόμισε σας τάραξε και σας έκανε να αναρωτηθείτε μήπως το παιδί σας είναι ρατσιστής.

Το παιδί σας σε αυτή την ηλικία δε μπορεί να είναι ρατσιστής. Απλά αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και θα πρέπει να του εξηγήσετε πως ο κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητές του και όλοι μεταξύ μας είμαστε διαφορετικοί.

Τι
μπορείτε να του πείτε

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να το μαλώσετε εφόσον μέχρι τώρα δεν του έχετε μιλήσει για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Αυτό που θα πρέπει να του πείτε είναι ότι το χρώμα του είναι μαύρο γιατί η μαμά του ή ο μπαμπάς του ή και οι δύο κατάγονται από μια άλλη χώρα αλλά δε διαφέρει σε τίποτα από όλα τα άλλα τα παιδάκια. Θα πρέπει τέλος να του επισημάνετε ότι είναι πολύ τυχερό που έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει παιδάκια από άλλες χώρες. Μπορείτε να δείτε μαζί κάποια ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση για μακρινές χώρες και άλλους λαούς ώστε το παιδί σας σιγά σιγά να αρχίσει να αντιλαμβάνετε τις διαφορές. Τέλος, θα πρέπει να του υπενθυμίσετε τον κανόνα ότι μπορεί να σας μιλάει για ό,τι σκέφτεται και να σας εκφράζει τις απορίες του μόνο όταν είσαστε οι δύο σας και ποτέ μπροστά σε τρίτους.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα