Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και το ζεύγος στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ

19:23 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ φιλοδοξεί να κάνει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ...
για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ τους ηγέτες που θα υπογράψουν συμφωνία για το Κυπριακό-αυτό τουλάχιστον του αποδίδει ως δήλωση η Hurriyet .
Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο δείπνο Χριστόφια-Ερογλου – Ντάουνερ στην Πύλα και γράφει ότι ο κ Ντάουνερ είπε επί λέξει : « Το μεγαλύτερο όραμά μου είναι οι ηγέτες που θα υπογράψουν
συμφωνία ειρήνης στην Κύπρο να γίνουν εξώφυλλο στο περιοδικό «ΤΙΜΕ»» .
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ.Χριστόφιας αναφερόμενος σημερινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη κ.Ντερβίς Ερογλου, που έγινε στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε ότι ήταν «μια από τα ίδια». Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διαδικασίας ενόψει της συνάντησης στο Green Tree, κοντά στην Νέα Υόρκη, που θα γίνει μεταξύ 22-24 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή του ΓΓ του ΟΗΕ.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι εκκρεμούν σημαντικές διαφορές στη διακυβέρνηση, το περιουσιακό και το εδαφικό, αλλά και λεπτομέρειες άλλων θεμάτων. Διερωτήθηκε, επίσης, εκ νέου για το νόημα και τη διαδικασία του Green Tree αν δεν βρεθούν συγκλίσεις μέσα στις επόμενες μέρες.
Πάντως ο ΓΓ του ΟΗΕ πριν την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Green Tree έστειλε επιστολές στους κκ Χριστόφια και Ερογλου στους οποίους είπε ότι «Εχουν εισέλθει στην τελευταία φάση».
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα