Το κοτόπουλο κάνει θαύματα

03:45 22/9/2011 - Πηγή: 24wro

Ο Τζαμαϊκανός Γιοάν Μπλέικ μιμείται τον συμπατριώτη του Γιουσέιν Μπολτ όχι μόνο στις...



υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν αμφότεροι σε αποστάσεις των 100 μ. και 200 μ. αλλά ακόμα και στο φαγητό. Ναι, καλά διαβάσατε, ακόμα και στο φαγητό.

Λες και ο πρώτος υποψιάζεται πως όλο το μυστικό για γρήγορα πόδια και νίκες βρίσκεται στο τραπέζι

Οπως ο Γιουσέιν, λοιπόν, έτσι και αυτός δηλώνει τη λατρεία του αλλά ταυτόχρονα και τη λαιμαργία του για τις κοτομπουκιές. Ιδιαίτερα αυτές που παρασκευάζονται από τα άπειρα φαστ φουντ καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο,
δηλαδή από τα εστιατόρια του γρήγορου φαγητού.

Η συγκεκριμένη λιχουδιά, όπως έχουν αποκαλύψει και οι δυο σε συνεντεύξεις τους, δεν περιλαμβάνεται στο σπιτικό μενού των οικογένειών τους και στις προτιμήσεις των μαμάδων τους.

Ο Μπλέικ επέστρεψε στην Τζαμάικα ύστερα από διάστημα δυο μηνών με προπονήσεις και αγώνες στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, όπου μάλιστα είναι πλέον ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος ως πρόσωπο μετά τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στα 100 μ.

Ωστόσο, η τρομερή επίδοσή του στην κούρσα των 200 μ. με 19.26 του έχει προσφέρει επιπλέον δόξα και αξία στα πόδια του.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν βελτιώσει την εκκίνησή του, στοιχείο που απαιτεί κόπο και χρόνο και αν καταφέρει να «πλαγιάζει» στη στροφή των 200 μ., τότε μπορεί να ελπίζει σε πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Μικρότερος του Μπολτ σε ηλικία, κοντύτερος στο μπόι και τουλάχιστον σήμερα πιο αργός σε ταχύτητα, κυρίως στα 100 μ., ο Μπλέικ μπορεί να πλάθει μεγαλύτερα, πιο πλούσια όνειρα με ευτυχή κατάληξη.

Αυτό το τελευταίο 19.26 στα 200 μ., που άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ 19.19 από το 2009, είναι το στοιχείο που ήδη προβληματίζει τον κοινό προπονητή τους Γκλεν Μιλς.

Πρέπει βλέπετε να διαχειριστεί, χωρίς να μπορεί να διαλέξει, τους δύο πιο γρήγορους αθλητές στον κόσμο.

Ηδη οι πρώτες σκέψεις του αφορούν τον Μπλέικ και τα 200 μ.

Με λίγα λόγια ίσως ο 22χρονος πρωταθλητής ρίξει το βάρος των προσπαθειών του τη νέα χρονιά στα 200 μ.

Ισως μείνουν τα 100 μ. για τον Γιουσέιν Μπολτ και τα 200 μ. για τον Μπλέικ σε λίγους μήνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Α, και κάτι ακόμα...

Σύντομα, ο Μπλέικ θα αποκτήσει, όπως ο φίλος του ο Μπολτ, διπλωματικό διαβατήριο της Τζαμάικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα