Το καλοκαίρι φεύγει… τα μέτρα και η Τρόικα έρχονται!

11:23 27/8/2012 - Πηγή: 24wro

​Ο Αύγουστος τελειώνει και ένας νέος κύκλος συσκέψεων ξεκινά για το οικονομικό επιτελείο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας...
προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11. 5 δις ευρώ, εν εν αναμονή των κορυφαίων Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης θα δει ένα προς ένα όλα τα μέτρα και τα
εναλλακτικά τους με σκοπό να συντάξει την τελική έκθεση του, από την οποία και θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει φροντίσει να καταγράψει «πλεόνασμα» μέτρων που υπερβαίνουν τα 11,6 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που η Τρόικα δεν δώσει το «ΟΚ» για ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, και η κυβέρνηση να αναζητούσε την τελευταία ώρα συμπληρωματικές προτάσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως, υπάρχει αισιοδοξία πως οι τροικανοί θα αξιολογήσουν θετικά το πακέτο μέτρων και η επόμενη δόση θα φτάσει στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα των ΜερκΟλάντ μετά τις συναντήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό που συνοψίζονται στην φράση «Κάντε πρώτα αυτά που συμφωνήσαμε και μετά βλέπουμε», η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών θέτει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα ψήφισης του προϋπολογισμού και των μέτρων στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα, το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2013, το οποίο το Σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, θα έχει κατατεθεί πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν από την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στην Κύπρο στις 8 Οκτωβρίου.

Τέλος να πούμε ότι με το τελικό πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί με διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα