Το ΙΚΑ ζητάει πίσω λεφτά συνταξιούχων!

12:35 30/11/2012 - Πηγή: 24wro


Με έγγραφο η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος επισημαίνει ότι θα ...πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί... Σοκ προκαλεί η απόφαση που εξέδωσε αιφνιδιαστικά χθες Πέμπτη το ΙΚΑ και με την οποία ουσιαστικά ζητά την ανάκληση συντάξεων που έχουνεκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριοαναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος.

Ερωτηθείς το πρωί της Παρασκευής από το Mega
σχετικά με τηνεξέλιξη, ο διευθυντής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει,περιοριζόμενος να τονίσει ότι θα εκδοθεί εντός της ημέρας διευκρινιστικήανακοίνωση.

Την Πέμπτη, με έγγραφό της, η γενική διευθύντριαΑσφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη επισημαίνει ότι θαπρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοινα ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεωνσυνταξιοδότησης.

Η εγκύκλιος αφορά ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσειπλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικέςρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνια με τις διατάξεις του νόμουΛοβέρδου-Κουτρουμάνη (3996/2011, «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας,ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»), με αποτέλεσμα ναυπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
epikaira
Keywords
Τυχαία Θέματα