Το «γαλάζιο» ΟΧΙ, η 5η δόση και …η «φιλική επίθεση» των ξένων μέσων

12:35 28/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δύο «όχι» αναμένεται να πει Τετάρτη και Πέμπτη η ΝΔ στις κρίσιμες ψηφοφορίες για εφαρμοστικό και Μεσοπρόθεσμο...

Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται πια η απομάκρυνση από το κόμμα , πιθανών ‘γαλάζιων ανταρτών’, που θα διαφοροποιηθούν από την κομματική γραμμή της καταψήφισης.
Αν και οι πληροφορίες θέλουν τα στελέχη της «Συγγρού» να μην έχει κάνει μέχρι στιγμής προειδοποιητικές κρούσεις στους επίφοβους βουλευτές και παρότι ο Γιάννης Μιχελάκης, ξεκαθάρισε εχθές ότι η απόφαση επί του συγκεκριμένου θα ληφθεί το επόμενο διάστημα, επιτελικά στελέχη με δηλώσεις
τους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για «ανεκτική» στάση απέναντι σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «ψηφίζοντας κατά συνείδηση», θα έρθουν απέναντι στα όσα με τόση επιμονή και αντοχή υποστηρίζει εντός και εκτός Ελλάδος, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Το νέο ισχυρό, «απενοχοποιητικό», επιχείρημα στη φαρέτρα της ΝΔ, για την άρνηση της να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, είναι η εξασφάλιση της 5ης δόσης που στη «Συγγρού» θεωρείται δεδομένη. Επικαλούνται μάλιστα σχετικές επίσημες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, υπογραμμίζοντας ότι το δίλημμα των προηγούμενων ημερών ήταν εκβιαστικό.
Τις τελευταίες ώρες, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να αποκτά «συμμάχους», στα ξένα έντυπα ευρείας κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, χθεσινό άρθρο «δικαίωση της στάσης του» στους F.T. αλλά και δημοσίευμα της EL PAIS υπό τον τίτλο, «Ο άνθρωπος που είπε ’’όχι’’ στη Μέρκελ».

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα