Το ΔΝΤ ζητά από τον Ευ. Βενιζέλο να σηκώσει το βάρος της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου

22:01 3/7/2011 - Πηγή: 24wro

Ο υπηρεσιακός διευθυντής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι...
συμμετείχε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης , που ενέκρινε την εκταμίευση της 5ης δόσης ύψους 12 δις. ευρώ στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA , o κ. Λίπσκι ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος
Βενιζέλος να προωθήσει ο ίδιος τα μεγάλα θέματα εφαρμογής που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίστηκαν από την Βουλή και όχι μόνο οι πολιτικοί του υφιστάμενοι στο υπουργέιο.
Από την χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup , άλλωστε προκύπτει πως παρά την έγκριση για την 5η δόση, η πίεση για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των μέτρων που προβλέπονται στην συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ και την ΕΕ αναμένεται να είναι μεγάλη, εν όψει και του νέου δανείου που ετοιμάζεται για την Ελλάδα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το ΔΝΤ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι χαιρετίζει την «δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα».
«Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Καρολίν Ατκινσον, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα.
Πιο πιθανό θεωρείται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΔΝΤ στις 8 Ιουλίου, με θέμα την έγκριση του δικού του ποσοστού στην δόση.
Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τρίτη και είναι πιθανό πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα