Το Δημόσιο πλήρωνε ενοίκια 500.000 ευρώ για κτίριο που δεν χρησιμοποίησε

14:11 18/4/2012 - Πηγή: 24wro

Μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο για ενοίκια σε κτίριο στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν... στέγασε τελικά καμία υπηρεσία του.

Το κτίριο ανήκει στην ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας και βρίσκεται στην οδό Φράγκων στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 1999 εκεί στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος ωστόσο το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα. Όπως
αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» το δημόσιο όμως δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο της οδού Φράγκων, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Αν και το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, από το 2005, όμως και μετά, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες.

Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Λάμπρο Τσόγκα, την τελευταία πενταετία δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια από το Δημόσιο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα