Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

11:27 17/12/2012 - Πηγή: 24wro
Πλούσιο είναι το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας που θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες πολίτες...

Κλειστοί θα μείνουν οι δήμοι έως και την Τετάρτη, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για σήμερα και αύριο 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «πλ. Κλαυθμώνος - Αντώνη Μανιτάκη», όπως αναφέρει
η ΟΠΕ-ΟΤΑ, στις 12 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΕ δηλώνει ότι θα αγωνισθεί «με όλες τις δυνάμεις για την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια σ' αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον όφειλαν να την υπερασπίζονταν και να την υπηρετούν»

Την κήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

Νέες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Ταλαιπωρία περιμένει και τους ασφαλισμένους, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που αποφάσισαν το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Συνεχίζεται παράλληλα η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Κινητοποιήσεις αρχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά που κλείνουν σήμερα και αύριο τα ταμεία των νοσοκομείων, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη του ταμείου τους ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θσ συμμετάσχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Σε 48ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί

Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται και οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι προκήρυξαν δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, εξαιτίας των οποίων θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου για 48 ώρες.

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Τ.Τ.

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, αμφισβητούν «τις παράνομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, που επιδιώκουν το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα και κατ' επέκταση τη διάλυσή του». Απορρίπτουν ακόμη «την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία στηρίχτηκε σε κατασκευασμένα στοιχεία».

Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ίσης μεταχείρισης με τις «συστημικές τράπεζες».

blog.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα