Τίτλοι τέλους στην πισίνα του Ζαππείου

16:18 23/11/2012 - Πηγή: 24wro
Το Μνημόνιο χτύπησε και τον υγρό στίβο. Λουκέτο στην ιστορική πισίνα του Ζαππείου...
λόγω έλλειψης θέρμανσης του νερού.Μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές πισίνες, αυτή του βρίσκεται απέναντι από το Ζάππειο, αναγκάζεται να βάλει "λουκέτο", καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατεί να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης.

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες επαγγελματίες αθλητές, αλλά και δημότες που χρησιμοποιούν την πισίνα, να μην μπορούν πλέον να προπονηθούν.

Το χρονικό της εξάντλησης του
υγρού στίβου της χώρας

Το ιστορικότερο κολυμβητήριο της χώρας, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 8 Ιουλίου 1940, οδηγήθηκε την Πέμπτη στο οριστικό λουκέτο λόγω έλλειψης πετρελαίου, ώστε να υπάρχει ζεστό νερό στις πισίνες.

Αναμφίβολα, οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν αρκετά στην ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες η θερμοκρασία του νερού ήταν υποφερτή.

Ωστόσο, τις τελευταίες δέκα μέρες ο καιρός άλλαξε, με αποτέλεσμα η θέρμανση του νερού να θεωρείται πλέον αναγκαία.

Ωστόσο ακόμα και με υπεράνθρωπη προσπάθεια, το δεκαήμερο πέρασε, χάρη στα υπολείμματα των αποθεμάτων πετρελαίου που υπήρχαν στους καυστήρες από την περσινή περίοδο.

Έφτασε όμως η ώρα που και αυτά τελείωσαν και τώρα το κολυμβητήριο ενημέρωσε όλους όσους προετοιμάζονταν στους κόλπους του ότι παύει την λειτουργία του.

Δηλαδή τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νεανίδων ενόψει των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων του Περθ, κλιμάκια των Εθνικών μας ομάδων κολύμβησης και ανοικτής θάλασσας, μεταξύ των οποίων οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά, η Κέλλυ Αραούζου, ο Αντώνης Φωκαΐδης, αλλά και σύλλογοι της υδατοσφαίρισης, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΝΟ Χίου.

news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα