Τηλεφωνικό Eurogroup το απόγευμα της Δευτέρας

20:21 18/12/2011 - Πηγή: 24wro
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη αναμένεται... να έχουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο AFP.
«Θα διεξαχθεί ένα conference call του Eurogroup το απόγευμα της Δευτέρας, για να συζητήσουμε τι γίνεται μετά από τη σύνοδο της 8-9 Δεκεμβρίου για τη διάσωση της ευρωζώνης», τόνισε η πηγή.
Κύριο θέμα στην ατζέντα θα είναι το ζήτημα των διμερών δανείων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,
που θα του επιτρέψει να ενισχύσει τα «ευάλωτα» μέλη της νομισματικής ένωσης.
Το τηλεφωνικό αυτό Eurogroup πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα για την Ευρωζώνη, καθώς οι απειλές από τους οίκους αξιολόγησης για υποβάθμιση χωρών που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του ευρώ πυκνώνουν.
Ο Οίκος Moody’s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου την Παρασκευή.
Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση τη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας αρνητική από σταθερή την προοπτική για τη οικονομία της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τα 3Α της αξιολόγησής της εντός των επόμενων δύο ετών και βάζει στον προθάλαμο των υποβαθμίσεων, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία το Βέλγιο τη Σλοβενία και την Κύπρο.
Ο οίκος Fitch τόνισε πως δεν βλέπει συνολική λύση στην κρίση χρέους στην απόφαση της 9ης Δεκεμβρίου.
Παράλληλα αναμένεται «καμπάνα» του οίκου S&P, που εξετάζει το αν η Γαλλία μπορεί να διατηρήσει τα 3Α της αξιολόγησής της.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα