Θύματα ληστείας συνελήφθησαν για όπλα και εκρηκτικά!

15:32 25/5/2012 - Πηγή: 24wro
Οι έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου στο σπίτι ενός 58χρονου στη Σκουτεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας για να ...
ανακαλύψουν ίχνη των τριών αγνώστων που τον λήστεψαν, τους οδήγησαν στη σύλληψη του… θύματος και του αδελφού του, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ένα μεγάλο παράνομο οπλοστάσιο!

Αρχικά, ο 58χρονος κάλεσε για βοήθεια τον 67χρονο αδελφό του ο οποίος κατοικεί στο Αγρίνιο, αλλά μόλις εκείνος έφτασε στο σπίτι του οι τρεις εισβολείς τους ακινητοποίησαν και τους υποχρέωσαν να τους
ακολουθήσουν σε ένα κοντινό δάσος, όπου τους εγκατέλειψαν για να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Προηγουμένως, είχαν αρπάξει όσα χρήματα βρήκαν στο σπίτι και είχαν κόψει το καλώδιο του τηλεφώνου.

Όταν τα θύματα επέστρεψαν και ειδοποίησαν την Ασφάλεια, οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του 58χρονου για να πάρουν αποτυπώματα των ληστών έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν το οπλοστάσιο που έκρυβε! Συνολικά, κατέσχεσαν πέντε πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες και τρία περίστροφα με 2.150 φυσίγγια, 61 φυσίγγια πολεμικού πυροβόλου όπλου, 20 μασούρια ζελατοδυναμίτιδας βάρους έξη κιλών και 700 γραμμαρίων, 910 γραμμάρια μόλυβδου, 45 κουτιά μελανής πυρίτιδας βάρους εννέα κιλών, 38 οκτώ μέτρα ακαριαίο φυτίλι και 45 μέτρα βραδύκαυστο, 900 καψύλλια, έναν πυροκροτητή, ενώ στην κατοικία του 67χρονου βρήκαν άλλο ένα πιστόλι και 96 φυσίγγια.

Τα δυο αδέλφια συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, αλλά αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας καθώς ο 58χρονος είχε στην κατοχή του ένα πήλινο λυχνάρι, ένα πήλινο μυροδοχείο και μία πήλινη οπή που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων!
Keywords
Τυχαία Θέματα