Θρήνος για την κοπέλα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

00:30 30/12/2011 - Πηγή: 24wro

Επί έναν ολόκληρο χρόνο πάλευε για να σωθεί από τη νευρική ανορεξία...

Μάλιστα, λόγω των οικονομικών δυσχερειών της οικογένειάς της, δούλευε σε δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάζουν πέρα. Ομως το καθημερινό τρέξιμο και το άγχος τη βύθισαν στην κατάθλιψη κι έτσι ξεχνούσε ακόμη και να φάει... Τελικά η καρδιά της την πρόδωσε, αν και ήταν μόλις 23 ετών!

Η όμορφη Μαρία Φιλιππάτου, το κορίτσι από την Πάτρα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την τιτάνια μάχη που έδινε για να γλιτώσει από τον θάνατο, δεν τα
κατάφερε. Ανήμερα τα Χριστούγεννα άφησε την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι της Εντατικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου βυθίζοντας στο πένθος όλη την πόλη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 23χρονη βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα της, όταν αισθάνθηκε δυσφορία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων...

Προχθές στις 3.00 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, που στάθηκε στο πλευρό της, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς για να την αποχαιρετήσουν και να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. Τραγικές φιγούρες, ο πατέρας της, η μητέρα της και ο αδελφός της Κωνσταντίνος, που δεν μπορούσε να αντέξει τον χαμό της.

Η Μαρία έπασχε από νευρική ανορεξία και βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Ζύγιζε μόνο 29 κιλά και δεν μπορούσε καν να σταθεί στα πόδια της. Οπως είχε αποκαλύψει η ίδια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόνο ημέρες πριν σβήσει για πάντα είχε φτάσει στο σημείο να μην τρώει τίποτα.

«Ετρεχα από δουλειά σε δουλειά για να επιβιώσω. Η μητέρα μου έχει κάνει δύο εγχειρήσεις και έχουμε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αρχικά δεν προλάβαινα να φάω. Μετά, το άγχος έκανε κόμπο το στομάχι μου και δεν κατέβαινεε τίποτα. Οταν κατάλαβα ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, πήγα μόνη μου σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά δεν κατάφερα να συνέλθω» είχε αναφέρει, φανερά καταβεβλημένη. «Κάποια στιγμή ένιωσα τα πόδια μου να τρέμουν και κατέρρευσα, ενώ βρισκόμουν στη δουλειά. Θέλω να ζήσω, αλλά δεν έχω τα χρήματα για την πολυδάπανη θεραπεία. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με» είχε καταλήξει κλαίγοντας.

Τα λόγια της προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στην τοπική κοινωνία και αμέσως έγιναν προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να μπορέσει να μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία. Η Μητρόπολη Πατρών φρόντισε και την προμήθευε με τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής που χρειαζόταν για να επιβιώσει, ενώ φίλοι και γνωστοί της επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να μαζέψουν τα χρήματα διοργανώνοντας εκδηλώσεις συμπαράστασης.

Αφίσες της τοιχοκολλήθηκαν παντού, εταιρείες μάζευαν χρήματα, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 21 Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, που δεν είχε να πληρώσει ούτε το ρεύμα. Τα σωματεία των ομάδων της Α2 ΕΣΚΑ-Η, Προφήτης Ηλίας / ΠΑΟΚ και Σφήκα έπαιξαν μπάσκετ
Keywords
Τυχαία Θέματα