Θρίλερ με τον Καντάφι, φιάσκο με τον γιο του

12:22 23/8/2011 - Πηγή: 24wro
Μεγάλη γκάφα τελικά εκαναν χθες τόσο οι αντικαθεστωτικοί όσο και η Δύση, καθώς...
άπαντες έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο Σεϊφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, έχει συλληφθεί.

Μόνο που λίγες ώρες αργότερα ο Σεϊφ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ήταν ελεύθερος στην Τρίπολη. Για την ακρίβεια, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο γιος του συνταγματάρχη είχε συλληφθεί από Λίβυους επαναστάτες, είδηση που είχε επιβεβαιώσει και ο δικαστικός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου,
Λουίς Μορένο - Οκάμπο.

Ωστόσο παρά την είδηση αυτή ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ βρέθηκε στο ξενοδοχείο των ξένων ανταποκριτών στο κέντρο της Τρίπολης, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης, και όπως ήταν φανερό δεν βρισκόταν υπό την επιτήρηση των επαναστατών. "Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο", δήλωσε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλαμ σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Ο Σεϊφ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε "Φυσικά".

Το πρωί της Τρίτης το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι δεκάδες στρατιώτες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λίβυους αντικαθεστωτικούς. Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε πού σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, παρά μόνο ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα προέρχονταν από την πόλη Σίρτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε το ΝΑΤΟ βομβάρδισε, την περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγές των επαναστατών. Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί, ακολουθούν της χθεσινής ρίψης πυραύλων τύπου Σκουντ, από κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης, στην περιοχή του Συνταγματάρχη Καντάφι, Σίρτι.

Οι Λίβυοι επαναστάτες εξακολουθούν μέχρι σήμερα Τρίτη, να στέλνουν ομοϊδεάτες τους από τη Βεγγάζη, στην Τρίπολη, προκειμένου να ενισχύσουν την κυριαρχία των αντικαθεστωτικών στην πρωτεύουσα της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα