Θερμή υποδοχή Ερντογάν στην Αίγυπτο

11:26 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Θερμό καλωσόρισμα επιφύλαξαν οι Αιγύπτιοι στον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέπτεται...
τη χώρα, σε μία προσπάθεια αναζήτησης νέων συμμάχων και ενίσχυσης της θέσης της Άγκυρας στον αραβικό κόσμο.

Στο αεροδρόμιο του Καΐρου, είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Εντογάν, Ερντογάν: ένα μεγάλο καλωσόρισμα από τους αδελφούς σου", "Τουρκία-Αίγυπτος χέρι χέρι για το μέλλον" και "Ερντογάν ήρωα". Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους
κρατούσαν επίσης φωτογραφίες του τούρκου πρωθυπουργού.

Ο Ερντογάν θα απευθυνθεί στα 22 μέλη του Αραβικού Συνδέσμου και θα έχει συνομιλίες με το στρατιωτικό συμβούλιο που ανέλαβε την ηγεσία της Αιγύπτου μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του σε χώρες της "Αραβικής Άνοιξης". Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Τυνησία και τη Λιβύη. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη στη Λιβύη μετά την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας οξύνθηκαν περισσότερο, μετά την επίμονη άρνηση του πρώτου να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο εννέα ακτιβιστών στο σκάφος Mavi Marmara.

Ο τούρκος πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Όσον αφορά ενδεχόμενη επίσκεψή του στη Γάζα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα γίνει άμεσα, αλλά ο ίδιος ανυπομονεί για κάτι τέτοιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα