ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

22:03 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Το 36% των Ιταλών επιθυμεί ο Μάριο Μόντι να εκλεγεί πρόεδρος...
της Δημοκρατίας την άνοιξη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Ipr Marketing για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre...

Το 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσει μόνο το ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή, ενώ για το 16% θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από από μια συμμαχία κομμάτων. Σε ό,τι αφορά στην προαναγγελία της παραίτησης
του Ιταλού πρωθυπουργού, το 37% απαντά ότι έπραξε ορθώς και πως η κεντροδεξιά οφείλει να να αναλάβει τις ευθύνες της. Το 34% έχει την άποψη ότι έκανε λάθος και ότι θα μπορούσε να περιμένει και να μη βαρύνει το όλο πολιτικό κλίμα.
Η έρευνα της Ipr Marketing αποκαλύπτει ότι αν ο Μόντι αποφασίσει να ηγηθεί ενός κεντρώου ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, το 9% των εκλογέων θα τον στήριζε με την ψήφο του.
Το 72% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λάθος να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η χώρα κινδυνεύει τώρα να βρεθεί σε οικονομικό βάραθρο. Το 20% αντιθέτως εκτιμά ότι έπραξε ορθώς διότι η εμπειρία της κυβέρνησης τεχνοκρατών έπρεπε να τελειώσει.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, στην έρευνα που παρουσίασε το Rai Tre, ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Μάριο Μόντι 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 20% των προτιμήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα