Θέλουν πάλι έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών

21:22 10/2/2012 - Πηγή: 24wro
Toυς λόγους που το Eurogroup ανέβαλε την λήψη απόφασης για την Ελλάδα χθες περιέγραψε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του πριν από λίγο...
Ενας από αυτούς ότι θέλει -ξανά – έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος! Να το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας στο υπουργικό συμβούλιο:
«Ανέβαλε τη λήψη απόφασης κυρίως λόγω αβεβαιοτήτων και προβληματισμών που αφορούν το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες αν υπάρχει ουσιαστική πολιτική
βούληση και ενότητα για την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που θα τη συνοδεύσουν.
Ζητείται η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και λεπτομερέστερη εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη μείωση των δαπανών και ένα αναλυτικότερο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων.
Τονίστηκαν οι κίνδυνοι ανεπαρκούς υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού. Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν έχουν έντονα προβληματίσει και έχουν δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας. Όλα αυτά οδήγησαν στην αναβολή της απόφασης».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα