Θα είχαμε νέα Marfin…

04:07 15/2/2012 - Πηγή: 24wro

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο αρχηγός της Αστυνομίας, για...

τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Εκ του αποτελέσματος και με δεδομένο ότι υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 170 καταστήματα, τραυματίστηκαν 106 αστυνομικοί και εκατοντάδες πολίτες ενώ μέσα σε διάστημα λίγων ωρών άναψαν δεκάδες φωτιές δύσκολα θα μπορούσαν να βρουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και της Πυροσβεστικής ικανοποιημένους από την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου. Οι δύο
αρχηγοί παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους, ενώ μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο που «ήθελε» θύματα. Αυτό δε, που εντυπωσιάζει είναι η αναφορά σε ένα συμβάν που τάραξε ολόκληρη τη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Κοραή καθώς υπήρχαν 15 άτομα εγκλωβισμένοι, ξύπνησε μνήμες Marfin. «Θα είχαμε νέα Marfin» είπε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, υποστήριξε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια που «φώναζαν» ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να κάψουν την Αθήνα τονίζοντας ότι γίνονταν μόνο εικασίες και προβλέψεις. Με απλά λόγια ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παραδέχθηκε ότι δεν είχαν καμία απολύτως πληροφόρηση. Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο προβοκάτσιας επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια, προσήχθησαν πάνω από 3000 ταραξίες εκ των οποίων οι 1300 οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Φυσικά, για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι πρέπει οι ίδιοι οι διαδηλωτές να περιφρουρούν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Μάλιστα ο αρχηγός, τόνισε πως πίσω από την απόπειρα κατάληψης του Δημαρχείου, κρυβόταν ο γνωστός, από τα παλιά αντιεξουσιαστής Επαμεινώνδας Σκυφτούλης.

Τέλος τόσο ο κ. Παπαγιαννόπουλος, όσο και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Παναγιώτης Μπονάτσος επεσήμαναν πως τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και να κατασβέσουν τις φωτιές καθώς δεχόντουσαν επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα