Θα απαγορεύσουν τις γυμνές γυναίκες στο internet;??

11:27 12/3/2013 - Πηγή: 24wro

Δουλειά δεν έχουν εκεί στην Ε.Ε και αφού έλυσαν όλα τα σοβαρά γυναικεία ζητήματα, τώρα μια ...

ευρωβουλευτής προτείνει την απαγόρευση όλων των μορφών πορνογραφίας στα ΜΜΕ.

Το πρόβλημα σε αυτό το θέμα είναι πρώτον το τι θεωρεί ο καθένας πορνογραφικό (άλυτο ζήτημα) και δεύτερον ότι ένας απαγορευτικός νόμος δεν μπορεί να σταματήσει την εκμετάλλευση της γυναικείας εικόνας για έναν απλούστατο λόγο: Η σεξουαλική της εικόνα δεν προβάλλεται μόνο από τα πορνογραφικά έντυπα, κυρίως έχουν στηριχθεί πάνω σε αυτήν η βιομηχανία της μουσικής, του κινηματογράφου και της διαφήμισης… Δηλαδή όλη η βιομηχανία του θεάματος.

Για ποιό λόγο λοιπόν η αριστερή ευρωβουλευτής Kartika Liotard έφτιαξε αυτήν την έκθεση; Οπως υποστηρίζει κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων στην ΕΕ με την καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων. Για το σκοπό αυτό, ζητάει την «απαγόρευση όλων των μορφών της πορνογραφίας στα μέσα ενημέρωσης», συμπεριλαμβανομένων αυτών και του ψηφιακού τομέα.

Ζητάει επίσης τη δημιουργία ρυθμιστικών οργανισμών με «αρμοδιότητα να επιβάλουν αποτελεσματικές κυρώσεις σε εταιρείες και ιδιώτες που προωθούν τη σεξουαλικότητα των γυναικών».

Ετσι λοιπόν όπως διαβάζουμε στο 69magazine η έκθεση η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 12 Μαρτίου θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για την απαγόρευση του σεξουαλικού περιεχομένου σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Και παρά το γεγονός ότι η υπερψήφισή της δεν είναι νομικά δεσμευτική, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινοτική νομοθεσία.

Μια πανευρωπαϊκή απαγόρευση της πορνογραφίας δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση και εδώ έρχονται οι υποστηρικτές της ελεύθερης έκφρασης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αποδοχή της έκθεσης θα μπορούσε να περιορίσει τις πολιτικές ελευθερίες.

«Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», γράφει στο blog του ο Christian Engstrom, βουλευτής της ΕΕ από τη Σουηδία. «Αν και συμφωνώ απόλυτα ότι η εξάλειψη των παρωχημένων στερεοτύπων των φύλων στην ΕΕ είναι ένας αξιόλογος στόχος, θα ψηφίσω κατά του ψηφίσματος αυτού την επόμενη εβδομάδα», καταλήγει.

kamarinia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα