Θ. Γιαννακόπουλος: Ποτέ «αυτόχειρας» ο ΠΑΟ!

03:40 5/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη...
Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (3/6) στα γραφεία του Ερασιτέχνη, για το γήπεδο στο Βοτανικό και τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο εκ των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ, με αφορμή τη διαβούλευση που θα γίνει την Τρίτη (7/6) στη Βουλή
για τη διπλή ανάπλαση, απαίτησε από την Πολιτεία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει το θέμα της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Όσον αφορά στην προϋπόθεση της παραχώρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ως αντιπαροχή για την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, ήταν κάθετος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα υπάρξει επίορκος Παναθηναϊκός που θα βάλει την υπογραφή του, σε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:

«Ενεργώ σαν καλός Παναθηναϊκός και σαν αντιολυμπιακός. Ουσιαστική υποχρέωσή μου ήταν να βρεθώ στο Δ.Σ. και να πω την άποψή μου. Όπως ξέρετε, η αρχή που διευθύνει τον Παναθηναϊκό είναι το Δ.Σ. και σε αυτό εναπόκειται για να πάρει την απόφαση να κτίσει το δικό του σπίτι. Έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα τρία χρόνια και τους άκουσα όλους με μεγάλη προσοχή.

Η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει, ότι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, δεν είναι δυνατόν να είναι άστεγος. Ενώ είχαμε κάνει συμφωνίες, μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα. Έρχεται η Πολιτεία και μιλάει πάλι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Επέστησα την προσοχή σε τρία σημεία στο Δ.Σ.

Το πρώτο είναι ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να απεμποληθούν δικαιώματα του Παναθηναϊκού. Δεν συζητάμε τίποτα καινούργιο, ούτε να υπαναχωρήσει η Πολιτεία.

Δεν είναι δυνατόν ποτέ η Πολιτεια να θέλει να πάρει το γήπεδο της Λεωφόρου πριν ακόμα μας δώσει τον Βοτανικό.

Έχουμε κάνει τυπική συμφωνία, που έχει υπογράψει και ο Δήμος και Βωβός, ότι πρώτα θα πάρουμε το Βοτανικός και μετά θα δώσουμε το γήπεδο. Να βρεθεί άλλος Γρανίτσας, δεν πρόκειται. Το λέω αυτό. Όποιος απεμπολήσει δικαιώματα του Παναθηναϊκού, είναι πολύ γελασμένος. Η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει αυτά συμφωνήσαμε.

Το δεύτερο είναι ότι επέστησα την προσοχή στο Δ.Σ., ότι σαν παλιά διοίκηση, ο Παναθηναϊκός, θα έκανε το γήπεδο με αυτοχρηματοδότηση. Ξεκινήσαμε από την εποχή της Μπακογιάννη, που ήθελε να βοηθήσει, αλλά δυστυχώς η πορεία των πραγμάτων κατέστησε το έργο ανέφικτο. Τα λεφτά έχει υποχρέωση η Πολιτεία, να τα βρει η ίδια.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Η Πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αυτά που λέει η κυρία Μπιρμπίλη, τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Το κράτος έχει συνέχεια. Δεν μπορεί να συμφωνεί και να έρχεται κάποιος άλλος και να μην συμφωνεί. Ζητάμε να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

Δεν θα βρεθεί κανένας επίορκος της Παναθηναϊκής ιδέας και οικογένειας να δώσει το γήπεδο, όπως έπαθε η ΑΕΚ με τον Γρανίτσα. Όποιος το νομίζει αυτό είναι πολύ γε
Keywords
Τυχαία Θέματα