Τέσσερα καυτά θέματα στην πρόταση της κυβέρνησης

07:36 18/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τέσσερα καυτά θέματα συνθέτουν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης…
για τη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, την προσεχή Κυριακή.
Τέσσερα "καυτά" θέματα συνθέτουν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, την προσεχή Κυριακή. Τα "αποκάλυψε" ο κ. Παπανδρέου στους υπουργούς του χθες και αφορούν:


Στη συζήτηση για την ευρύτερη οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, που κουβεντιάζεται εντατικά πια. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κατ' αρχάς καμία αντίρρηση να γίνουν τα αναγκαία βήματα - και όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός έτσι θα είχε αποφευχθεί το φόρτωμα από την προηγούμενη κυβέρνηση των τεράστιων ελλειμμάτων και χρεών στη χώρα. Οι γνωρίζοντες λένε πάντως ότι αυτό μπορεί να σημαίνει "επιτρόπους" σε κρίσιμα πόστα της Αθήνας.


Στην ενίσχυση του λεγόμενου μηχανισμού EFSF, είτε με νέες δυνατότητες, είτε προκειμένου να βγει στην αγορά και να δανείζεται, είτε για να δίνει εγγύηση για δανεισμό τρίτων - "αυτά είναι μάλλον τα πιθανότερα δύο σχήματα που θα συζητηθούν" διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και στη μεγαλύτερη διαφάνεια στις τράπεζες. "Και εδώ διαμορφώνεται μια αντίθεση του τραπεζικού συστήματος με την πολιτική" - "κάτι που ξαναφέρνει μνήμες του 2008, αλλά τώρα πια είναι βαθύτερο το πρόβλημα και νομίζω ότι το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη" εξήγησε ο πρωθυπουργός.


Στο ελληνικό πρόβλημα που έρχεται και πάλι στο επίκεντρο και για το οποίο ο πρωθυπουργός ζητεί οριστική λύση, χτίσιμο πάνω στις αποφάσεις του Ιουλίου, παρότι η Γερμανία διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στη Σύνοδο Κορυφής...




Keywords
Τυχαία Θέματα