Τέλος οι μίνι φούστες για τις βουλευτίνες της Ινδονησίας!

23:47 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας πρόκειται να...
κάνει εισήγηση που θα απαγορεύει στις βουλευτίνες να φορούν προκλητικά ρούχα, όπως μίνι φούστες, κατά την άσκηση της θητείας τους, γεγονός που έχει εξοργίσει τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας.

«Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα καταγράφηκαν πολλές υποθέσεις βιασμού και άλλες αήθεις πράξεις, διότι οι γυναίκες δεν φορούν κατάλληλη ενδυμασία και αναστατώνουν τους άνδρες», τόνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μαρζούκι Αλίε.
Ο επικεφαλής της επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου κ. Ρεφριζάλ, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας
για την εφαρμογή του νέου κανονισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Οι μίνι φούστες και τα κοντά φορέματα ισοδυναμούν με πρόσκληση στους βουλευτές».
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο για την απαγόρευση της μίνι φούστας στο Κοινοβούλιο βρίσκει υποστηρικτές στο πρόσωπο δύο γυναικών βουλευτών, οι οποίες προηγουμένως εργάζονταν ως μοντέλα στον χώρο της μόδας.
Οι ινδονησιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών δηλώνουν εξοργισμένες από την πρόθεση του νομοθετικού οργάνου και ζητούν να σταματήσουν να δαιμονοποιούνται οι γυναίκες θύματα βιασμού.
Πριν από έξι μήνες, ο κυβερνήτης της Τζακάρτα Φάουζι ‘Φόκε’ Μπόουο είχε ξεσηκώσει διαμαρτυρίες δηλώνοντας πως το κύμα από βιασμούς σε μικρά λεωφορεία της πρωτεύουσας οφείλεται στις μίνι φούστες που φορούσαν οι γυναίκες που έπεσαν θύματα των επιθέσεων και κάλεσε τις Ινδονήσιες να μη φορούν τέτοια φορέματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μετά τις δηλώσεις ακολούθησαν διαδηλώσεις στις οποίες οι γυναίκες φώναζαν το σύνθημα «η μίνι φούστα μου είναι δικαίωμά μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα