Ταλαιπωρία διαρκείας - Φρούριο το Κέντρο

17:03 9/10/2012 - Πηγή: 24wro

Ταλαιπωρία διαρκείας περιμένει όσους αποφασίσουν να κινηθούν σήμερα στο Κέντρο της Αθήνας...
λόγω της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ, η Αστυνομία μετατρέπει σε φρούριο το Κέντρο της πρωτεύουσας, φτάνοντας ακόμη και να ορίσει «ζώνη» απαγόρευσης συγκεντρώσεων.
Οι κεντρικοί δρόμοι θα κλείνουν ανάλογα με το πρόγραμμα και τις μετακινήσεις της Καγκελαρίου, ενώ ήδη από τις δέκα το πρωί και για όσο χρειαστεί παραμένουν κλειστοί
κεντρικοί σταθμοί του Μετρό (Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο).

Η απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές επηρεάζει μόνο τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγείλει στη γερμανική πρεσβεία οι Ανεξάρτητοι Ελληνες - μεταφέρθηκε στους Στύλους Ολυμπίου Διός, ενώ στη μία το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (στο Σύνταγμα) και του ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια).

Ωστόσο, η απόφαση για απαγόρευση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων παρότι δεν επηρεάζονται.

Η «απαγορευμένη» ζώνη αρχίζει από τη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της οδού Ακαδημίας. «Τέτοιες εκδηλώσεις είναι συνήθεις σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όχι μόνο στην Αθήνα, όταν έρχεται κάποιος σημαντικός επισκέπτης. Αυτό συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση», υποστήριξε ο Νίκος Δένδιας που απεύθυνε έκκληση σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, «να προφυλάξουν αφενός μεν την ειρήνη στην πρωτεύουσα και κυρίως και πάνω από όλα την προοπτική της χώρας μας, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Εντονη πάντως ήταν η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ξέθαψε ένα χουντικό νομοθετικό διάταγμα περί απαγόρευσης συναθροίσεων, κλείνει τους σταθμούς του Μετρό, δημιουργεί κλίμα φόβου, και αποδεικνύει πόσο η ίδια τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού. Ο λαός μας δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει».
Τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ στην απαγόρευση διατύπωσε και η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά. «Η απόφαση δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα», είπε.

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα