Τα βιογραφικά των νέων υπουργών

13:33 17/5/2012 - Πηγή: 24wro
Διαβάστε το who is who της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορκίστηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και αυτή την ώρα ...
πραγματοποιεί την πρώτη του συνεδρίαση.
Πρόκειται για «μια συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας» όπως λένε συνεργάτες του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα
το 1945. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το... Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 - 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο Παύλος Αποστολίδης γεννήθηκε το 1942 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Είναι πρέσβης ε.τ., Πρώην Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και ειδικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μπήκε στο διπλωματικό σώμα σε ηλικία 23 ετών. Στη διάρκεια της πορείας του πέρασε από πολλές σημαντικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το 1999 ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ με στόχο να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά την υπόθεση Οτσαλάν.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο Αντώνης Μανιτάκης είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και το 1982 εξελέγη καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο Γιώργος Ζανιάς είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο πανεπιστήμιο του Reading και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο Πέτρος Μολυβιάτης γεννήθηκε στη Χίο στις 12 Ιουνίου 1928. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας. Την περίοδο 1974-1980 ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια για δύο πενταετίες (1980-1985 και 1990-1995) χρημάτισε γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα