Τα παιδικά χρόνια της Μαρίας Μπακοδήμου

20:08 4/1/2013 - Πηγή: 24wro
Μια αλλαγή αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να μπουν κι άλλες, είπε ο Niccole di Bernardo dei Machiavelli και αυτό...
φαίνεται να το διαπιστώνει στη ζωή της η Μαρία Μπακοδήμου. Αλλωστε η αγαπημένη της φράση πως «τίποτα δεν είναι δεδομένο», που ενδεχομένως να έχει γίνει ένας από τους ελάχιστους κανόνες που βάζει στη ζωή της, να την έχει εξελίξει ως άνθρωπο. Διότι για τη Μαρία είναι σημαντικό να αναζητεί και να βρίσκει την εσωτερική της ισορροπία. Να ζει, να δημιουργεί, να κάνει λάθη, κάποιες φορές να τα διορθώνει, κάποιες άλλες όχι, να μαθαίνει, να
νιώθει. Να αλλάζει...

Η Μαρία Μπακοδήμου γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και έζησε εκεί μέχρι τα τέσσερά της χρόνια. Επαγγελματικοί λόγοι του πατέρα της ανάγκασαν την οικογένεια να μετακομίσει στον Πειραιά. «Ο μπαμπάς μου ήταν μηχανοδηγός στον ΟΣΕ και κάποια στιγμή έπαψε να υπάρχει εκεί σιδηροδρομική γραμμή και έπρεπε να μετακινηθεί σε μια άλλη πόλη και έτσι πήγαμε στον Πειραιά, στα Καμίνια». Τα παιδικά της χρόνια ήταν χαρούμενα, ξέγνοιαστα. «Ημουν πολύ ευτυχισμένο παιδάκι. Ημουν και μοναχοπαίδι, με πρόσεχε όλη η οικογένεια, με φρόντιζαν. Πήρα πολλή αγάπη. Δεν έχω να θυμάμαι κάτι δύσκολο. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά δεν μας έλειψε ποτέ κάτι» εξομολογείται η παρουσιάστρια.

Τα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τον τόπο που η Μαρία αγαπά πολύ. «Στο Μεσολόγγι ήμουν κάθε καλοκαίρι. Παιχνίδι πολύ, μπάνια στην Τουρλίδα, βόλτες με τα ποδήλατα, όλα ήταν τόσο όμορφα! Το Μεσολόγγι έχει ωραίο φως. Είναι μέσα στα νερά. Μ' έχει κάνει να αγαπήσω τόσο πολύ τη θάλασσα. Για μένα είναι μαγικός τόπος. Λίγο παρατημένος βέβαια, γιατί θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί περισσότερο αν υποστηριζόταν και από τους ίδιους τους Μεσολογγίτες, αλλά είναι τόπος μαγικός» λέει με ενθουσιασμό.

Στο σχολείο ήταν καλή μαθήήτρια, αλλά ατίθαση. «Οι κανόνες είναι για να σπάνε» λένε και η Μαρία φαίνεται πως ήθελε να διαπιστώσει αν ισχύει η φράση. «Δεν ήμουν εύκολο παιδάκι. Με το σχολείο και τους δασκάλους είχα πάντα ένα θέμα. Ημουν ζόρικη (γέλια). Δεν μου ταίριαζαν και πολύ κάποιοι κανόνες τους οποίους έβρισκα έξω από τη λογική μου. Ειδικά τότε ήταν αυστηρά κάποια πράγματα χωρίς λόγο και όταν είσαι λίγο ατίθασο παιδί έχεις... θεματάκια. Επαιρνα αποβολές. Οι λόγοι ήταν διάφοροι. Μπορεί να μη συμφωνούσα με τον τρόπο που ασκούσαν οι καθηγητές το λειτούργημά τους και δεν τους άρεσε που διαφωνούσα. Εγώ δεν έκανα κοπάνες, δεν έφευγα από το σχολείο, ήμουν πολύ συνεπής, εκείνοι όμως, όταν αντιδρούσα σε κάτι που δεν με έβρισκε σύμφωνη, με έδιωχναν (γέλια). Ημουν καλή μαθήτρια, όχι όμως σε όλες τις χρονιές. Είχα μεταπτώσεις ανάλογα με την ψυχολογία μου και τη φάση που περνούσα στην εφηβεία. Αλλά συνολικά ήμουν καλή μαθήτρια».

Οι γονείς της, ο κύριος Παντελής και η κυρία Δήμητρα ήταν πολύ αυστηροί. «Και οι δύο. Δεν με άφηναν να πάω σε πάρτι, να βγαίνω με παρέες και όταν πήγαινα σε καμιά φίλη μου γυρνούσα πολύ νωρίς. Δεν είχα μεγάλη άνεση, όπως τα άλλα παιδιά. Ηταν πολύ πιο περιορισμένα τα πράγματα γιατί οι γονείς μου ήταν πολύ πιο αυστηροί. Αντιδρούσα βέβαια, αλλά επαναστάτησα μια και καλή όταν αποφάσισα ότι θέλω να περάσω στο πανεπιστήμιο και τους ανακοίνωσα ότι θα δηλώσω σχολές εκτός Αθηνών. Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν λέγοντάς μου ότι θα μου πάρουν αυτοκίνητο, ότι θα πηγαίνω σε πάρτι και άλλα τέτοια, αλλά δεν το διαπραγματεύτηκα» θυμάται η Μαρία Μπακοδήμου.

Πέρασε στο Οικονομικό της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όπως λέει, οι δυσκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα της ζωής της περιορίστηκαν στον πρώτο μήνα, καθώς εγκλιματίστηκε γρήγορα και απέκτησε νέο [Με τον πατέρα της, Παντελή.] υς φίλους. Στα φοιτητικά της χρόνια ήρθε σε επαφή με το θέατρο. «Υπήρχε στη Νομική μια θεατρική ομάδα και άρχισα να ασχολούμαι. Είχα στον νου μου να πάω σε μια δραματική σχολή, γιατί και ηθοποιός θα μου άρεσε να γίνω, αλλά και δημοσιογράφος να γινόμουν, αισθανόμουν ότι χρειάζεται η εμπειρία μια δραματικής σχολής για να είσαι πιο άμεσος και πιο χαλαρός στην επικοινωνία. Στον δεύτερο χρόνο της Νομικής λοιπόν έδωσα εξετάσεις και πέρασα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Μαγεύτηκα! Θεωρούσα ότι αυτό θέλω να κάνω. Αυτό μου ταιριάζει και τίποτα άλλο».

Οι γονείς της έμαθαν τα σχέδιά της ενάμιση χρόνο μετά, όταν πλέον η απόφασή της να γίνει ηθοποιός ήταν ειλημμένη. Ετσι πίστευε και η ίδια, όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια για τη Μαρία. «Οταν τελείωσα τη σχολή και κατέβηκα στην Αθήνα να δουλέψω ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ηταν δύσκολα. Δεν έβρισκα δουλειά και δεν ήταν ωραίες οι συνθήκες. Αρχισα να απογοητεύομαι και να προσανατολίζομαι σε κάτι άλλο». Ενας δοκιμαστικός «πιλότος» τον οποίο έκανε για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΛΙΚ της άνοιξε νέους δρόμους. «Για πλάκα τον έστειλα, δεν περίμενα να γίνει κάτι, αλλά με πήραν. Αρχισα να κάνω ραδιόφωνο, το οποίο με μάγεψε και στην πορεία ήρθαν και τα περιοδικά. Το πρώτο άρθρο που υπέγραψα ήταν στο περιοδικό “ΚΛΙΚ” για μια θεατρική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή».

Το εισιτήριό της για την τηλεόραση ήταν η πρόταση του Φώτη Σεργουλόπουλου να κάνει δοκιμαστικό για την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Κάτσε καλά». «Δεν την κυνήγησα την τηλεόραση. Ο Φώτης έκανε το “Κάτσε καλά” με την Αννα Δρούζα, η οποία όμως πήγε κάποια στιγμή στο Mega. Εψαχναν μια συμπαρουσιάστρια, πήγα, έκανα το δοκιμαστικό και με διάλεξαν. Αρχικά ήταν πολύ αγχωτικό για μένα. Ασε που όλοι είχαν άποψη για την εικόνα μου. Ε, κάποια στιγμή αποφάσισα να το απολαύσω και να μην [Με τον Φώτη Σεργουλόπουλο] ακούω τα σχόλια».
Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης επιβράβευσαν το νέο τηλεοπτικό δίδυμο και ήρθε στην τηλεοπτική του ζωή η μεταγραφή στην πρωινή ζώνη του Mega, στη συνέχεια ο Alpha και το Star. «Αυτό που κάναμε άρεσε στο κοινό γιατί ήμασταν πιο αληθινοί και άμεσοι, γιατί τότε τα πράγματα στην τηλεόραση ήταν πιο στημένα. Στο πρωινό τα ζήσαμε όλα. Τις εγκυμοσύνες μου, τα διαζύγια, τον θάνατο του μπαμπά μου. Δεν θα ξανάκανα πρωινό. Νομίζω ότι έχει κλείσει ο κύκλος. Αυτό που κάνουμε τώρα στο Star το ευχαριστιόμαστε πολύ. Εχουμε πολύ καλούς συνεργάτες, τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Αισθανόμαστε ασφάλεια. Πολλές φορές ανυπομονούμε και εγώ και ο Φώτης να δούμε στον αέρα τι μας έχουν ετοιμάσει. Περνάμε καλά και αυτό είναι σημαντικό και για τον κόσμο που μας παρακολουθεί» περιγράφει η παρουσιάστρια.

Το κεφάλαιο γάμος και τα νέα σχέδια

Τον έρωτα τον έχει χαρεί στη ζωή της. Η απόφαση να πει δύο φορές... «I do» ίσως να ήταν παρόρμηση για την οποία όμως δεν έχει μετανιώσει. «Εντάξει και οι ενθουσιασμοί ωραίοι είναι, έχουν πλάκα» λέει χαμογελώντας. Πάντως στην τελευταία πρόταση γάμου που της έγινε «αρχικά δέχτηκα για να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα, καθώς ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς», η επόμενη μέρα όμως τη βρήκε χωρίς... βέρα στο δεξί. «Είναι αλήθεια. Το συζήτησα την επόμενη μέρα και είπα τους ενδοιασμούς μου. Δεν τον σκέφτομαι τον γάμο. Δεν έχω λόγο να το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει και ως θεσμός» εξομολογείται η Μαρία Μπακοδήμου. Την απιστία, όπως υποστηρίζει, σε θεωρητικό επίπεδο έχει την ωριμότητα να τη συγχωρήσει. «Δεν έχω συγχωρήσει απιστία. Θεωρητικά, ναι, θα μπορούσα, πρακτικά δεν το έχω κάνει. Δεν το έχω μάθει. Μια φορά που έμαθα ότι είχε συμβεί, είχα ήδη χωρίσει».

Το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα είναι το blog marymary.gr, αλλά κ [Στο σταντ πριν από αρκετά χρόνια.] αι ο σχεδιασμός και η διαδικτυακή πώληση ρούχων, μέσω του marymaryshop.gr που την έχει ενθουσιάσει. «Σε πρώτη φάση ήθελα ένα site για να επικοινωνώ με τον κόσμο. Τα ρούχα ήταν ξεχωριστή ανάγκη. Τα σχεδιάζω και για μένα. Προσέχω πολύ, παρακολουθώ τάσεις, φέρνω καινούργια υφάσματα. Είναι πολύ δημιουργικό όλο αυτό. Εχει κόπο γιατί τα κάνω όλα μόνη μου, αλλά ταυτόχρονα μου δίνει μεγάλη χαρά. Δεν θέλω να βγάλω τα ρούχα μου στα καταστήματα... Πιστεύω πολύ στη διαδικτυακή αγορά και η πηγή μου θέλω να είναι το marymaryshop.gr» λέει με μεγάλο ενθουσιασμό.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά.

2. Με το ποδόσφαιρο η σχέση της δεν είναι σταθερή: «Ημουν Ολυμπιακός, Εθνικός και τώρα είμαι ΑΕΚ» λέει.

3. Σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής στη Θεσσαλονίκη. Στη σχολή ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο.

4. Οι γονείς της, Παντελής και Δήμητρα, ήταν πολύ αυστηροί. Δεν της επέτρεπαν να πηγαίνει σε πάρτι ή να βγαίνει με τις φίλες της.

5. Τα πρώτα φλερτ και τα ραντεβού ήταν στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, αλλά η Μαρία δεν ήταν πάντα... τυχερή. «Είχα πει ότι θα πάω να διαβάσω στη βιβλιοθήκη, αλλά ήμουν ραντεβού, πέρασε ο μπαμπάς μου και με είδε. Ε, μετά από το... αφτί και στο σπίτι».

6. «Μου έκαναν δύο προτάσεις γάμου στα δώδεκά μου χρόνια. Η μία από έναν αστυνομικό, γιατί το σπίτι μας ήταν δίπλα από το τμήμα και πήγε στον μπαμπά μου να με ζητήσει, και η άλλη από έναν οικογενειακό γνωστό. Είπε στον αδελφό του πατέρα μου “θέλω να παντρευτώ την ανιψιά σου”. Εμεινε ξερός ο θείος μου».

7. Το Μεσολόγγι είναι η μεγάλη της αγάπη.

8. Είναι ξαδέλφη με τον Νίκο Αλιάγα.

9. Ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων.

10. Στο σχολείο ήταν καλή μαθήτρια, αλλά «ζόρικη». Οταν διαφωνούσε με τους καθηγητές, το έλεγε, με αποτέλεσμα να παίρνει αποβολές.

11. Αγαπημένο της ποτό είναι το κόκκινο κρασί.

12. Αγαπημένο φαγητό: ριζότο με γαρίδες.

13. Η Ρώμη είναι αγαπημένος της ταξιδιωτικός προορισμός.

14. Ασχολείται με την εξωτερική της εμφάνιση, γιατί, όπως λέει, την ενδιαφέρει η εικόνα της και το να νιώθει όμορφα, αλλά περισσότερη σημασία δίνει στην εσωτερική ισορροπία.

15. Ο αγαπημένος της παρουσιαστής είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

16. Αγαπημένο στέκι το cocktail bar-restaurant του Φώτη, «Shamone» στο Γκάζι.

17. Δεν παρακολουθεί «Dancing with the stars». «Δεν το βλέπω και δεν παρακολουθούσα ποτέ talent shows. Προτιμώ να δω κάτι άλλο, με πιο cult χαρακτήρες».

18. Πιστεύει ότι η καινούργια χρονιά θα είναι πιο δημιουργική και δεν ανησυχεί για το μέλλον. «Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι η γενιά των παιδιών μου είναι αυτοί που θα φτιάξουν καλύτερα τα πράγματα».

19. Σε ποιον πολιτικό θα έκαναν φάρσα στην εκπομπή; «Σε κανέναν πολιτικό. Δεν συμπαθώ κανέναν. Δεν έχουν χιούμορ, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Στερούνται ηθικής και το ποιον και γιατί ψηφίζουμε είναι ένα ζήτημα μεγάλο, το οποίο πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε».

20. Είναι αυστηρή μαμά, αλλά, όπως λέει: «Στα ουσιαστικά ζητήματα, όχι σε μικροπράγματα. Δεν θα τρελαθώ αν μου έρθει ο γιος μου με έναν χαλκά στη μύτη, δεν θα με πειράξει. Θέλω όμως να είναι υπεύθυνοι, να ξέρουν ότι έχουν υποχρεώσεις και συνεπή στάση ζωής».

21. Αγαπημένη φράση: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

22. Πρώτη παράσταση στην οποία συμμετείχε ως ηθοποιός ήταν στη Θεσσαλονίκη στο θεατρικό έργο «Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» μαζί με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, την Εύα Κοταμανίδου, τη Λυδία Φωτοπούλου κ.ά.

23. Εχει κάνει δύο γάμους και έχει δύο γιους, τον Νικήτα και τον Αρη.

24. Με τον Φώτη Σεργουλόπουλο γνωρίστηκε σε ένα σεμινάριο σκηνοθεσίας. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν τον είδα και μιλήσαμε ήταν πόσο ευγενικός, θετικός και γλυκός άνθρωπος ήταν. Αρχικά μιλούσαμε δυο-τρεις φορές τον χρόνο, μετά βγαίναμε μια φορά τον μήνα και στην πορεία δέσαμε».

25. Προσφάτως έγινε σχεδιάστρια ρούχων, τα οποία πουλάει μέσω Διαδικτύου στο marymary.shop.gr.

26. Δηλώνει «εθισμένη» τηλεοπτικά με τον Φώτη. «Δεν έχω κανένα λόγο να κάνω κάτι μόνη μου» λέει.

madata.gr
Keywords
παιδικα, dancing with the stars, φωτης σεργουλοπουλος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, dei, πειραιας, ΟΣΕ, καλοκαιρι, φως, αθηνα, θεσσαλονικη, νέα, θεατρο, ελλαδα, ΑΝΤ1, αννα, mega, alpha, star, Πρωτοχρονιά, blog, site, ολυμπιακος, ΑΕΚ, φλερτ, εμφάνιση, cocktail, dancing, stars, cult, εξι, shop, madata, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στημενα, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, μπανιας, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, αστυνομικο τμημα, η ζωη, αυτοκινητο, γαμος, γκαζι, δουλεια, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, λυδια, περιοδικα, ποδηλατα, ραδιοφωνο, ριζοτο, ρουχα, ρωμη, σχολες, τα νεα, τηλεοραση, υφασματα, φλερτ, φως, ψυχολογια, alpha, blog, cult, dei, mega, star, αγαπη, αγορα, αρθρο, ανιψια, ανθρωπος, αννα, απιστια, ατμοσφαιρα, βγαινει, βερα στο δεξι, γαριδες, φαγητο, δημητρα, γινει, γονεις, δευτερο, δωδεκα, διδυμο, εγινε, εγχειρημα, ευα, ευκολο, ειπε, υπαρχει, εμφάνιση, εξετασεις, επικοινωνια, επρεπε, ζωη, ζωδιο, ζωης, ζωνη, ιδια, ισχυει, θεωρητικο, εικονα, ισορροπια, κεφαλαιο, κυκλος, κυρια, κρασι, κρατικο, λαθη, λογο, μαμα, μεσολογγι, μαρια, μυτη, νικο, νομικη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ωριμοτητα, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, ποδοσφαιρο, πηγη, πλακα, πορτα, πρωινο, ραντεβου, συνεχεια, σπιτι, σχεδια, σχολειο, τμημα, φορα, χιουμορ, χαρα, ομορφα, ανηκει, ασφαλεια, cocktail, shop, μια φορα, παιχνιδι, ποτο, πωληση, θειος, site, θελω να, ωραιο
Τυχαία Θέματα