Τα μυστικά του facebook

01:15 20/5/2011 - Πηγή: 24wro

Οι απαρχές της εμφάνισης του δημοφιλούς ιστότοπου και μερικά μικρά...



μυστικά που πρέπει να τα μάθουμε.

Η αστρονομική άνοδος του Facebook, ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός των ενεργών χρηστών του και ο νεαρότερος στον κόσμο, δισεκατομμυριούχος δημιουργός του, είναι οι βασικότεροι λόγοι που καθιέρωσαν το Facebook ως έναν από τους δημοφιλέστερους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, που υπάρχουν στον πλανήτη.

Ενώ όλοι γνωρίζουν
για τις υπηρεσίες που προσέφερε αρχικά το Facebook στον φοιτητικό κύκλο του πανεπιστημίου του Harvard, εμείς ερευνήσαμε λίγο βαθύτερα στις απαρχές της εμφάνισης του διάσημου αυτού site, για να αποκαλύψουμε τις πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Παρακάτω καταγράφονται 10 γεγονότα που αφορούν το Facebook, που ίσως δεν γνωρίζετε και τα οποία, σίγουρα, θα σας τραβήξουν την περιέργεια!

1. Το αποτυπωμένο πρόσωπο του Al Pacino βρισκόταν στην αρχική σελίδα του Facebook
Πριν από τον ανασχεδιασμό της επίσημης αρχικής σελίδας του Facebook, τo 2007, η πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου ιστότοπου παρουσίαζε το πρόσωπο ενός άνδρα, πίσω από ένα «σύννεφο» ψηφίων του δυαδικού κώδικα.

Από τότε στο ανδρικό πρόσωπο δόθηκε ο αόριστος χαρακτηρισμός «ο τύπος του Facebook» (Facebook guy), μέχρι σήμερα που φανερώθηκε η ταυτότητά του. Ο David Kirkpatrick αποκάλυψε στο βιβλίο του, Τhe Facebook Effect, ότι η εικόνα με το πρόσωπο είναι το αποτέλεσμα μιας επεξεργασμένης φωτογραφίας του Al Pacino, δημιούργημα ενός φίλου και συμφοιτητή του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

2. Μια από τις πρώτες λειτουργίες του Facebook ήταν η διανομή αρχείων μεταξύ των μελών του.
Δεν θα το βρείτε αυτό στο χρονοδιάγραμμα του Facebook, αλλά η πρώιμη μορφή του ήταν μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πιο κλειστού τύπου, μεταξύ φίλων, το λεγόμενο Wirehog, που δημιουργήθηκε παράλληλα με το Facebook από τον Mark Zuckerberg και τρεις άλλους.

Το Wirehog λειτούργησε το 2004 και σημειώνεται ότι είχε προγραμματιστεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του Facebook. Ένα χρόνο αργότερα όταν το Facebook άρχισε να προωθεί ενεργά τις υπηρεσίες του, ο Zuckerberg δήλωσε στην εφημερίδα «The Harvard Crimson», «νομίζω ότι το Wirehog πιθανότατα θα εξαπλωθεί, κατά τον ίδιο τρόπο όπως το Facebook”.

Παρ’ όλ’ αυτά εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τις πειρατικές ενέργειες, το Wirehog διέκοψε την λειτουργία του, το 2006, προτού η χρήση του Facebook πάρει μεγάλες διαστάσεις.

3. Τα πρώτα εταιρικά μέλη στο Facebook ήταν η Apple και η Microsoft
Πολλοί από’ σας ίσως να γνωρίζετε ότι το Facebook στην αρχή της λειτουργίας του απευθυνόταν σε διακεκριμένα αμερικάνικα πανεπιστήμια, πριν να εντάξει στον κύκλο του και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ivy League. Αλλά γνωρίζετε για το ποιά εταιρία ενδιαφέρθηκε πρώτη να περιληφθεί στα μέλη του Facebook;

Τον Μάιο του 2006, η Apple και η Microsoft ήταν μεταξύ των πρώτων εταιριών, όπως η Int
Keywords
Τυχαία Θέματα